Potpisan Sporazum o izradi kreditnog rejtinga za Grad Beograd Tanjug

Objavljeno: 06.05.2016. 17:01 Izmenjeno: 06.05.2016. 17:52

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije (SKGO) Đorđe Staničić potpisali su danas u Beogradu Sporazum o izradi kreditnog rejtinga za srpsku prestonicu.

Mali je nakon potpisivanja izjavio da je reč o sporazumu od izuzetnog značaja ne samo za Grad Beograd, već i za celu Srbiju  jer je on osnov i način na koji gradovi mogu da stvore povoljne uslove i mogućnosti za investicije i obezbeđenje finansiranja kapitalnih infrastrukturnih projekata.

„Ovo je prvi put da Grad Beograd potpisuje ovakav sporazum po kom SKGO kofinansira dobijanje kreditnog rejtinga od jedne od svetskih rejting agencije“, rekao je gradonačelnik, saopštila je gradska služba za informisanje.

On je naglasio da je Beograd jedina metropola u ovom delu Evrope koja još nema kreditni rejting, a njegovo dobijanje se očekuje sredinom septembra ove godine.

Nakon toga, dodao je, grad će imati više mogućnosti za finansiranje kapitalnih projekata koji su u planu za naredni period  – tunel kroz Topčider, proširenje tramvajskog mosta na Savi i završetak UMT-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana