Vesić: Nastavak reformi, samo ako SNS samostalno ostvari većinu Tanjug

Objavljeno: 21.01.2020. 12:05 Izmenjeno: 21.01.2020. 21:27

Jedina garancija da će se nastaviti promene i da će Srbija nastaviti ovim putem je da SNS na predstojećim parlamentarnim izborima ostvari samostalnu većinu, kaže član predsedništva te stranke Goran Vesić.

Vesić je u intervjuu za Alo rekao da će Glavni odbor SNS odlučiti da li će na parlamentarne izbore SNS ići samostalno ili u koaliciji sa nekim drugim strankama.

„SNS je državotvorna stranka koja obnavlja srpsku državu, a tako veliki posao uvek traži saveznike u društvu. O tome će odlučiti Glavni odbor. SNS je uvek birao državni interes pre interesa partije“, naglasio je Vesić.

Kaže da sebe ne vidi u nekoj budućoj vladi, da ga interesuje samo Beograd i da želi da uradi nešto dobro za prestonicu.“Vidim da mi opozicija zamera zato što želim da uradim nešto za Beograd. “Zamislite, Vesić želi da ostane zapamćen u istoriji Beograda“, kažu ovi kritičari. Pa, u tome je razlika između mene i njih. Ja radim za Beograd i ostaće nešto iza mene, a za njih niko neće ni znati da su postojali“, naveo je on.

Navodi da ga atmosfera koja vlada u društvu i stalne pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću podsećaju na 2003. godinu kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić.“Meni je neverovatno što tužilaštvo ne reaguje. Stvara se atmofera da je poželjno i da nije protivzakonito pucati na Vučića i da treba da mu se kriminalizuje porodica i tu se ne biraju sredstva“, rekao je Vesić.

Na pitanje zašto mali broj funkcionera SNS-a brani Aleksandra Vučića, Vesić kaže da neki ljudi kalkulišu.“Ima funkcionera u našoj stranci, a ponosan sam što sam među njima i ja, koji ne kalkulišu i svim srcem smo za Vučića. Svako sam donosi odluku da li će više boriti ili ne, a ja smatram da nije fer biti na državnoj ili političkoj funkciji, a ne boriti se do poslednjeg atoma snage za Vučića i SNS“, naveo je Vesić.

Kaže da je crvena linija u političkoj komunikaciji pređena „kada je Dragan Ðilas odlučio da kupi opoziciju“.“Plan mu je da kroz atmosferu pretnji i nasilja izazove nerede, da padne krv i da dođe na vlast. Sve je počelo kada mu je propao plan sa preuzimanjem medija. Pokušao je da kupi TV Prvu i O2, da bi preko medija, pošto sa Šolakom drži 50 odsto korisnika koji imaju kablovsku televiziju sa njihova dva privatna, politička TV kanala, a bez izbora, srušio vlast“, naveo je Vesić.

Kako kaže, kada mu je ta strategija propala, usledile su „hajka, pretnje, fizički napadi i incidenti“.“Pretnje se ne odnose samo na vlast, već i na neposlušni deo opozicije. Kada vidite da Boško Obradović napadne Dragoljuba Mićunovića, to mu je Ðilas naredio. Kao i kada Obradović upadne u RTS ili u Skupštinu Srbije“, rekao je Vesić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana