Objavljeno: 14.11.2023. 14:13 Izmenjeno: 14.11.2023. 14:13

Kneza Višeslava 63, GO Rakovica. Gledateljka pita kada će se napraviti prilazni put do novih zgrada na ovoj lokaciji. Gledateljka kaže da su zgrade useljene a prilazni put nije napravljen. (Nadežda)     Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:   U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica […]

Kneza Višeslava 63, GO Rakovica. Gledateljka pita kada će se napraviti prilazni put do novih zgrada na ovoj lokaciji. Gledateljka kaže da su zgrade useljene a prilazni put nije napravljen. (Nadežda)

 

 

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda dobili smo sledeći odgovor:

 

U toku je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnica uz Ulicu kneza Višeslava sa infrastrukturom. Po završetku izrade projekata i dobijanju građevinske dozvole planiraće se aktivnosti na sprovođenju javne nabavke za izgradnju saobraćajnica.

 

Istovremeno, u nadležnoj službi za katastar nepokretnosti u toku je postupak deobe i sprovođenja promena u katastru u cilju formiranja građevinske parcele za izgradnju saobraćajnica uz Ulicu kneza Višeslava, a u skladu sa važećim planskim dokumentom. Po donošenju pravosnažnih rešenja o deobi za sve katastarske parcele koje ulaze u sastav građevinske parcele za javne saobraćajne površine, sprovešće se aktivnosti na izradi elaborata za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Napominjemo da Direkcija ne može da utiče na brzinu rešavanja predmeta koji se vode pred Republičkim geodetskim zavodom.

 

Gledalac pita da li može da se omogući bolja povezanost od Voždovca ili Rakovice ka Grockoj. On kaže da građani moraju da koriste tri linije javnog prevoza. Gledalac pita da li može da se uvede jedan autobus  koji bi povezivao ove lokacije? (Žarko)

 

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju da je mreža linija javnog prevoza  organizovana tako da je omogućena veza svih delova grada sa jednim do dva presedanja. Linija broj 50 povezuje Rakovicu i Voždovac sa okretnicom “Ustanička”, odakle je omogućena dalja veza do Grocke linijama  302 i 351 do centra Grocke.

 

Gledateljka se žali da još uvek nije dobila uplatnicu za Infostan. Ona pita da li će biti uskraćeni za popust koji inače imaju kao redovne platiše. Ona pita i gde mogu da se preuzmu računi za oktobar?(Vojka)

 

Prema informaciji sa sajta JKP „Infostan tehnologije“ rok za ostvarivanje popusta na oktobarske račune produžen je do četvrtka, 30. novembra. Iz „Infostana” navode da korisnici svoje račune mogu preuzeti i lično  u bilo kojoj ekspozituri i direkciji. Javno komunalno preduzeće „Infostan tehnologije” poziva korisnike da se, ukoliko do sada nisu, registruju na platformi za elektronsku dostavu i plaćanje računa e.Sanduče – https://esanduce.rs/prijava. Registrovani korisnik može svoje račune da preuzme i plati bez odlaska u platnu instituciju, bez čekanja u redu i bez čekanja dostave računa na kućnu adresu.

 

Račune ovog preduzeća korisnici mogu platiti bez troškova provizije u ekspoziturama na Vračaru, Novom Beogradu 1 i 2, Paliluli, Čukarici, u Starom gradu, Zemunu, Rakovici i u direkciji ovog preduzeća.

 

Gledateljka je pohvalila mladog vozača na trolejbuskoj liniji 29. Ona kaže da je vozač vrlo prijatan prema putnicima, pažljiv i predusretljiv. (Marija)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovorili su da će pohvala gledateljke biti preneta nadležnima u JKP GSP “Beograd“.

2 Responses to “”

  1. Nikola Todorovic каже:

    Postovani, Da li moze jedno pitanje ?

    Kada gradjani Ostruznice Ulice Rada Brankovica mogu ocekivati radove na izgradnji bezbedne saobracajnice po PDR stambenog naselja Ostruznica 1 faza (Službeni List Grada Beograda 23/04) ?

    Sa POSTOVANJEM

    Nikola Todorovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana