Rekonstrukcija i dogradnja škole Mitraljeta u Batajnici Studio B

Objavljeno: 19.05.2021. 13:20 Izmenjeno: 19.05.2021. 13:20

Dugo očekivana rekonstrukcija i dogradnja objekta Osnovne škole “Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici kreće po završetku školske godine, do kraja juna 2021.

Budući da je ova škola sa više od hiljadu đaka imala na raspolaganju samo 2,5 hiljada kvadrata, dogradnjom sprata dobiće se gotovo duplo veća kvadratura sa novim kabinetima za informatiku, matematiku, biologiju, strane jezike i druge predmete, kao i opštu i zubarsku ambulantu, kancelarijski prostor, a noviteti su i toaleti prilagođeni za učenike sa posebnim potrebama.

Tokom radova na rekonstrukciji i dogradnji škole, a na osnovu dogovora sa školskom upravom, uzimajući u obzir kapacitete objekta i uslove za nesmetano izvođenje vaspitno-obrazovnog procesa, deca će pohađati nastavu u osnovnim školama “Branko Radičević“ u Batajnici i “Ilija Birčanin“ u Zemun Polju.

Sa početkom nove školske godine, za sve učenike biće obezbeđen prevoz, kako bi roditelji bili rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Investitor je Grad Beograd, naručilac je Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, a očekuje se da će radovi biti završeni za jednu godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana