Položeni venci na spomen-obeležja velikim srpskim vojskovođama Beoinfo

Objavljeno: 20.01.2020. 12:59 Izmenjeno: 20.01.2020. 15:16

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je vence na spomen-obeležja vojvodi Živojinu Mišiću, vojvodi Petru Bojoviću i generalu Pavlu Jurišiću Šturmu povodom obeležavanja godišnjica smrti velikih srpskih vojskovođa. 

foto Beoinfo

Vence su položili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predstavnici Vojske Srbije i Saveza udruženja ratnika Srbije 1912–1920.

Mladenović je podsetio da Grad Beograd, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vojska Srbije, kao i predstavnici Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912–1920, svake godine polažu vence na spomen-obeležja našim istaknutim vojskovođama – vojvodama Živojinu Mišiću i Petru Bojoviću, kao i generalu Pavlu Jurišiću Šturmu.

– Sećajući se ovih velikana, sećamo se svih ljudi koji su dali život za slobodu naše zemlje. Njihova uloga je posebno važna u Prvom svetskom ratu i oslobodilačkim ratovima pre toga zato što se mala država, sa relativno malim brojem stanovnika, suprotstavila velikim silama i odbranila sopstvenu slobodu. Negujući tu tradiciju, podsećamo se koliko je velika bila cena srpske slobode kroz istoriju i da smo u obavezi da ne dozvolimo da je bilo šta ugrozi – rekao je Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 20°C
Min: 6°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana