Objavljeno: 16.05.2024. 14:36 Izmenjeno: 16.05.2024. 14:36

Gundulićev venac 54, GO Stari grad. Gledateljka ponavlja pitanje kako i na koji način da se dobiju papiri od Gradskog stambenog za plaćanje usluga koje su obavljali kao i lista usluga koje su naplaćene. ( Milica)   Iz JP „Gradsko stambeno“ odgovaraju:   Gledateljka koja je kao upravnica prijavljivala problem (podnosila zahtev) za prokišnjavanje sa […]

Gundulićev venac 54, GO Stari grad. Gledateljka ponavlja pitanje kako i na koji način da se dobiju papiri od Gradskog stambenog za plaćanje usluga koje su obavljali kao i lista usluga koje su naplaćene. ( Milica)

 

Iz JP „Gradsko stambeno“ odgovaraju:

 

Gledateljka koja je kao upravnica prijavljivala problem (podnosila zahtev) za prokišnjavanje sa krova 20.06.2016. godine, jeste i trenutna upravnica Stambene zajednice.

 

Po pomenutom zahtevu upravnice iz 2016. godine stručna služba JP „Gradsko stambeno“ Beograd je izašla na teren i izvršila delimičnu sanaciju krova u najkraćem roku. Radovi su izvedeni kao hitni i neodložni, odnosno bez zaključenja dodatnog ugovora za radove, bez upućivanja dodatnog računa – za izvođenje napred navedenih radova nije potrebno dostavljati dodatne saglasnosti vlasnika stanova, izvode se po zahtevu upravnika i predstavljaju radove na održavanju zajedničkih delova stambene  zgrade koja sa JP „Gradsko stambeno“ ima zaključen osnovni ugovor o održavanju.

 

Nakon izvedenih radova pomenute 2016. godine, upravnica se obratila zahtevom 22.11.2018. godine za analitiku intervencija, potpise stanara, dostavljanje računa za radove i slično, za šta je upravnici upućen odgovor i analitika intervencija 28.11.2018. godine, gde joj je detaljno obrazloženo sve gore navedeno. Pretpostavka je da upravnica možda ne razlikuje  radove koji se izvode kao hitni i neodložni (koje je videla jasno  istaknute na dostavljenoj analitici intervencija) i radove koji se izvode  po dodatnom ugovoru o poveravanju poslova, koji se otplaćuju na rate putem objedinjenih uplatnica JKP „Infostan tehnologije“.

 

Dakle, proverom je utvrđeno da dodatni ugovor ne postoji, pomenuti račun takođe kao ni dugovanja. Radovi su izvedeni kao hitni i neodložni u skladu sa  osnovnim ugovorom o održavanju zgrade.

 

Svakako stojimo na raspolaganju da upravnici damo dodatna objašnjenja u vezi svih potencijalnih nedoumica kako bi joj do kraja bila jasna svaka aktivnost koji je ovo javno preduzeće preduzelo na predmetnoj zgradi.

 

Upravnica može doći u Danijelovu 32 na Voždovac u odeljenje za korisnički servis, svakog radnog dana od 8 do 15 sati i 30 minuta ukoliko ima nedoumica koje su administrativne prirode a za pitanja tehničkog karaktera može se obratiti nadzornim organima i drugim tehničkim licima u prostorijama naše RJ Stari grad u ulici u ul. Rige od Fere br. 6, svakog radnog dana od 08:00-15:30, uz prethodno zakazivanje putem telefona 11 0 11 – ovo je neophodno jer su tehničari i inženjeri često na terenu pa bi morali unapred da znaju vreme dolaska stranke kako bi bili u prostorijama radne jedinice.

 

Dušana Vukasovića, GO Novi Beograd. Gledateljka pita kada će biti završen trotoar u ovoj ulici. Polovina je asfaltirana a druga nije, radovi su obustavljeni a trotoar je veoma važan za bezbedan prolaz građana. ( Verica)

 

Iz JP „Putevi Beograda“ odgovorili su nam da je u toku izrada projektne dokumentacije za konstrukciju potpornog zida za trotoar, nakon čega će biti izvršena obnova kolovoza.

 

 

Gledateljka moli da se postave elektronske table na autobuskim stajalištima u Vojvode Stepe kod Voždovačke crkve u oba smera. (Dragica)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz odgovaraju da nije moguće postaviti info table na predmetnoj lokaciji zbog saobraćajno – tehničkih karakteristika stajališta koja su na tom potezu, zbog širine saobraćajnog profila ulice Vojvode Stepe, veoma uska.

 

Gledalac prijavljuje da se na stanici kod Lole, u Železniku, u pravcu ka Sremčici a i ka gradu parkiraju automobili u žutoj traci i autobusi ne mogu da priđu stanici. ( Miroslav)

 

Odgovor Komunalne milicije:

 

Patrola komunalne milicije je  izvršila kontrolu na navedenoj lokaciji dana 15.05.2024. godine i tom prilikom je zatekla dva putnička i jedno dostavno vozilo, nepropisno parkirane na ulici. Za učinjene prekršaje na licu mesta su izdati i uručeni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne u fiksnom iznosu.

 

Napominjemo da građani prijave povodom nepropisnog parkiranja vozila kao i ostalih oblika narušavanja komunalnog reda mogu uputiti svakog dana pozivom broja Servisnog centra grada Beograda: 11-0-11, u vremenu od 00-24 časa ili putem elektronske pošte: servisnicentar@beograd.gov.rs, po kojima će komunalni milicionari postupiti u najkraćem mogućem roku i u skladu sa zatečenim stanjem preduzeti mere na koje su ovlašćeni, uz napomenu da patrola može preduzimati mere iz okvira svoje nadležnosti samo ukoliko, u trenutku kontrole, na licu mesta uoči narušavanje komunalnog reda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana