Zbog požara, evakuacija na Luštici i prema Bigovu Tanjug

RegionRegion Pocetna 16. 07. 2017. 15:32:42

Na Luštici i od Grabovica ka Bigovu u toku je evakuacija jednog dela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vetra, javlja RTCG.

pozar03112014.jpg

Taman kada se oko 10:00 sati smirila situacija sa hercegnovske strane Luštice, požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci, a istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovi.

”Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim sjevernim vetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili delimičnu evakuaciju. Borimo se i nadamo se da ćemo brzo ugasiti požar”, rekao je za portal CDM komandir Službe spašavanja Kotor, Maksim Mandić.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić, kazao je oko 11.00 sati da se požar širi munjevitom brzinom, ide prema plaži i Bigovi.

„Aktivirao se ponovo i požar kod Rosa. Situacija je alarmantna nemamo pomoći iz vazduha zbog jakog vetra, koji svaki čas okreće pravac. Svi smo na terenu, svo ljudstvo, oprema, tehnika. Samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad. Dramatična je situacija i alarmantna. Zato molim sve subjekte, koji mogu bilo kako da pomognu neka izađu na teren“, pozivao je preko Radija Jadran Barbić.

Požar na potezu od Grabovca ka Bigovi izbio je oko 9 sati, javlja Radio Tivat.

Tivatski vatrogasci odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila. U gašenju požara učestvuju i kotorski vatrogasci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 23°C
Min: 18°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana