Žigmanov:Priorit ljudska prava,zadovoljan saradnjom u Vladi tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 14:39 Izmenjeno: 25.11.2022. 14:40

Saradnja je više nego pozitivna. Dobro sam prihvaćen. Ono što sam do sada činio dobro se valoriziralo.

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je da je jedan od prvih i glavnih zadataka Ministarstva na čijem je čelu bolje pozicioniranje koncepta ljudskih prava u društvu i dodao da je zadovoljan saradnjom sa ostalim ministarstvima.

„Videli smo da, uprkos značajnim pomacima, kada su u pitanju normativni okviri i politika, još uvek registrujemo određene vrste slabosti, suočavamo se sa vršnjačkim nasiljem, sa nasiljem nad ženama, imamo probleme i izazove kada je u pitanju govor mržnje i čitav koncept vladavine prava“, ukazao je Žigmanov u izjavi za Tanjug.

Na pitanje šta će biti prioriteti njegovog rada, kazao je da je to strateški usmeren, afirmativni, proaktivan odnos prema kulturi ljudskih prava, afirmisanju vrednosti na kojima počivaju ljudska prava.

„To je izazov kojem ćemo se maksimalno posvetiti, ne samo unutar krugova vlade u Beogradu, već u svim gradovima Srbije“, rekao je Žigmanov.

Na pitanje kako vidi svoje mesto u vladi, kakava je saradnja sa ministrima i podržava li politikukoju vlada vodi kada je reč o kosovskom pitanju – Žigmanov ističe apsolutnu podršku politici Vlade Srbije po pitanju KiM.

Zadovoljan je, kaže, i saradnjom sa ostalim ministarstvima.

„Saradnja je više nego pozitivna. Dobro sam prihvaćen. Ono što sam do sada činio dobro se valoriziralo. Konstruktivnim pristupom, rešavanjem svih otvorenih pitanja i maksimalnom posvećenošću, možemo da dobijemo energiju, koja će biti u funkciji stvaranja boljih rezultata, kada je u pitanju svaki segment društvenog života“, rekao je Žigmanov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana