Vlada ostaje u potpunosti posvećena evropskim integracijama tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 14:35 Izmenjeno: 25.11.2022. 14:35

Premijerka kaže da je razgovarano o tome da se implementiraju zakoni u skladu sa promenom Ustava i to do kraja prvog kvartala sledeće godine.

foto tanjug

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da Vlada Srbije ostaje u potpunosti posvećena evropskim integracijama i naglasila da je to ono što je u najvećem i najboljem interesu građana Srbije i srpske privrede.

Brnabić je nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU kazala da se razgovaralo o tri osnovne teme – dijalogu Beograda i Prištine, usaglašenosti spoljne politike Srbije sa EU i reformama, od kojih je najvažnija ona u oblasti vladavine prava.

Premijerka kaže da postignut sporazum u vezi tablica daje dodatno vreme mira i stabilnosti.

Ističe da je Srbija za to da se dijalog i razgovori nastave.

„Bolje da imamo razgovore hiljadu godina, nego konflikt jedan dan. Mir je najvažniji i mi ćemo se i dalje zalagati za dijalog, razgovore, kako bismo sačuvali mir i stabilnost“, kazala je premijerka.

Kada je reč o usaglašenosti sa spoljnom politikom, Brnabić kaže da je ta tema uvek kompleksna.

„Imamo određena neslaganja, ali imamo i dobar razgovor u vezi sa tim, razmenu argumenata i za sada prilično razumevanje. Srbija će nastaviti da se postepeno usklađuje i da evropske vrednosti zajedno promovišemo. Mi smo posvećeni članstvu u EU i mislimo da je Unija najbolje mesto za naše građane i privredu“, navela jem ona.

Premijerka kaže da je razgovarano o tome da se implementiraju zakoni u skladu sa promenom ustava i to do kraja prvog kvartala sledeće godine.

„To ide dobro i verujem da neće biti većih problema. Vlada će uraditi svoj deo posla na vreme“, navodi Brnabić.

Ističe da je važna tema i sloboda medija i puna implementacija medijske strategije i svih medijskih zakona.

Brnabić kaže da će zajedno sa medijskim udruženjima raditi i na tome i zamolila je da se i to završi u najkraćem roku, odnosno do kraja prvog kvartala 2023. godine.

Kako kaže,  razgovarano je i o borbi protiv korupcije i implementaciji GRECO preporuka.

„Trudićemo se da obezbedimo punu transparentnost i da ponovimo ono što smo uradili da implementiramo sve GRECO preporuke“, navela je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana