Ðerlek: Ravnomerni razvoj dugoročni proces tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 15:06 Izmenjeno: 25.11.2022. 15:08

Ministar u izjavi za Tanjug kaže da Srbija u ovom trenutku nema ujednačen regionalni razvoj, te da postoje izražene razlike u nekim oblastima što je, kaže, i uočljivo,

Ministar bez portfelja zadužen za mere i koordinaciju u oblasti ravnomernog ekonomskog razvoja Edin Ðerlek kaže da je ravnomerni regionalni razvoj dugoročan proces i da to nije nešto što se završava u jednom mandatu.

Edin Ðerlek je, odlukom Vlade Srbije dobio nadležnost kojom će se baviti, a prema odluci koja je objavljena u Službenom glasniku, Ðerlek je zadužen za mere i koordinaciju u oblasti ravnomernog ekonomskog razvoja.

Ministar u izjavi za Tanjug kaže da Srbija u ovom trenutku nema ujednačen regionalni razvoj, te da postoje izražene razlike u nekim oblastima što je, kaže, i uočljivo, ali napominje da se sa istim ili slicnim problemom, u nešto manjem obimu, suocavaju i zemlje članice EU.

On dodaje da je vlast zapocela niz ekonomskih reformi, ističuci nužnost poboljšanja uslova za neophodni regionalni razvoj.

„Tu pre svega mislim na normativne okvire i donošenje novih zakona i strategija. Neki temelji već postoje, ali je potrebno odmah napraviti određene korake u pravcu efikasnije koordinacije rada postojećih subjekata regionalnog razvoja u našoj državi i prepoznavnja suštinskih potreba opština u Srbiji sa politikom privlačenja sredstava i planskim ulaganjima, kako bi obezbedili kvalitetniji život naših građana i u manje razvijenim regionima“, poručio je Ðerlek.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana