Vulin: Srpsku mogu da izgube samo Srbi Tanjug

Objavljeno: 06.11.2021. 14:36 Izmenjeno: 07.11.2021. 13:24

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Ribniku da će Republika Srpska, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti spoljnopolitički prioritet Srbije i da svi Srbi gde god da žive mogu da računaju na bezgraničnu podršku i pomoć njihove matice

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg

Ministar Vulin, koji je u opštini Ribnik, u mestu Donja Previja, obišao predškolsku ustanovu „Srbija“, koja je delom renovirana od donacije koju je dala Vlada Srbije, istakao je da će Srbija nastaviti da pomaže Ribnik, Republiku Srpsku, Srbe i u Federaciji i svim drugim bivšim jugoslovenskim republikama.

„Za nas Republika Srpska mora da bude onakva kakva je predviđena Dejtonskim sporazumom i nikakvo umanjivanje bilo kakvih ovlašćenja Republici Srpskoj za nas nije prihvatljivo“, poručio je ministar Vulin.

Istakao je da Republika Srpska nije nastala u Dejtonu, već da je nastala borbom srpskog naroda i da je u Dejtonu samo ozvaničena.

„Zato što je nastala borbom srpskog naroda, ona ne može ni na koji način da bude umanjena ni ugrožena. Mi Srbi moramo da znamo da smo mi stvorili Republiku Srpsku i da samo mi možemo i da je izgubimo. Niko drugi ne može da nam je oduzme, umanji, samo mi to možemo da uradimo“, rekao je srpski ministar policije.

Apelovao je na sve nosioce političkih funkcija u Republici Srpskoj da budu jedinstveni, složni i da oko ključnih nacionalnih pitanja koji podrazumevaju opstanak Republike Srpske budu jedinstveni i ne dozvole sebi da ih nadvladaju sujete, a posebno ne da počnu da slušaju strance i da im veruju kako ih oni više vole nego što oni vole jedini druge i da će im oni doneti više dobra nego što će Srbi doneti Republici Srpskoj.

Tokom posete opštini Ribnik, ministar Vulin razgovarao je sa načelnikom te opštine Nebojšom Karaćom, predsednikom Skupštine opštine Duškom Dakićem i zamenicom načelnika opštine Daliborkom Davidović.

Ministar je naglasio da je Republika Srbija tu za Republiku Srpsku i najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obezbediti određena vatrogasna vozila za Vatrogasni dom u ovoj opštini.

„Vlada Republike Srbije svake godine u budžetu odredi stavku koja ide za Republiku Srpsku. Uvek smo bili braća, ali od kako predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju sada smo i braća koja dele i stvaraju, rade i koja mogu da pokaži koliko su pomogli jedini drugima“, rekao je ministar Vulin.

Načelnik Karać zahvalio je ministru Vulinu na poseti, istakavši da ona pokazuje da je Srbija tu gde god ima srpskog naroda i da je uz njega.

U ime građana opštine Ribnik, načelnik Karać je zahvalio i predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći.

Dodao je da je na sastanku ministra Vulina upoznao sa projektima koji su uz pomoć Vlade Srbije urađeni u prethodnom periodu, od rekonstrukcije predškolske ustanove „Srbija“, koju je Vlada Srbije pomogla sa 50.000 evra, do sanitetskog vozila za Dom zdravlja i multifunkcionalne podloge za rukometno igralište, koje je donacija pokrajinske Vlade Vojvodine.

Na sastanku je, kako je naveo, razgovarano i o budućim novim projektima koji će biti sprovedeni u narednom periodu, među kojima je i vatrogasni dom.

Ministar Vulin položio je venac u spomen-sobi palim borcima Vojske Republike Srpske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana