Vučić: Ugovor o donaciji EIB-a za kanalizaciju 4. jula Tanjug

Objavljeno: 27.06.2019. 17:52 Izmenjeno: 28.06.2019. 10:43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 4. jula Grad Beograd i Evropska investiciona banka (EIB) potpisati ugovor o donaciji u vrednosti od 1,1 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže za četiri beogradske mesne zajednice – Ovču, Borču, Kotež i Krnjaču. 

Vučić kaže da očekuje da će tog dana početi i izrada projekta za kanalizacionu mrežu, a ako sve ide po planu, kako navodi, izgradnja kanalizacije trebalo bi da počne krajem februara ili početkom marta naredne godine.

„O izgradnji kanalizacione mreže za ove četiri mesne zajednice govori se više od 60 godina. Izgradnja kanalizacione mreže biće velika stvar za građane tog dela Beograda“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon svečanosti povodom završetaka trodnevne međunarodne vežbe u oblasti vanrednih situacija „Srbija 2019“ u Nišu.

Prema njegovim rečima, do sada je komisija popisala 621 domaćinstvo u Ovči, Borči, Kotežu i Krnjači, gde je voda tokom nedavnih poplava oštetila objekte i naveo da nisu oštećene samo kuće i stambeni objekti, već i pomoćni objekti i imanja.

Očekuje da će nakon popisa broj oštećenih domaćinstava biti i veći i istakao da je država uradila koliko je mogla da štete budu što pre sanirane.

Ističe da pojedine ekipe još uvek iskopavaju kanale kako bi voda mogla da otiče.

„Borimo se, pomažemo ljudima, ljudi to vide i zadovoljni su reakcijom države, Grada i opštine“, ocenio je predsednik.

Vučić je pohvalio člana Gradskog veća Dragomira Petronijevića, koji je, kaže, bio konstantno na terenu tokom poplava i pružao podršku i pomoć najpogođenijim građanima na Paliluli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana