Vučić: Svi bi da „dižu“ rejting izjavama protiv mene Tanjug

Objavljeno: 27.06.2019. 17:20 Izmenjeno: 28.06.2019. 10:44

Predsednik  Vučić rekao je da se ne sekira zbog izjava na njegov račun iz Crne Gore, jer su one za unutrašnju upotrebu, te primetio da bi svako lični rejting da „podiže“ tako što će da kaže nešto protiv njega.

Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da su predlog zakona o slobodi veroispovesti komentarisali mnogi koji ga nisu pročitali, a među njima je, kako tvrdi, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na molbu da prokomentariše tu izjavu, Vučić je ponovio da ne želi da doliva ulje na vatru, da se ne sekira za sve te izjave, jer su one za unutrasnju upotrebu.

„Neka oni rade svoj posao. Čuo sam ja njihov odgovor prvog dana kada sam ih zamolio da to razmotre. A, nemam problem sa ličnim uvredamna tog tipa, samo neka nastave“, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Kako je primetio, svako bi da lični rejting podiže tako što će da kaže nešto protiv njega, jer su onda, kaže, valjda svi mnogo jaki, snažni i uspešni.

Poručio je da na to ne želi da odgovara.

„Prihvatam da ja ne umem da čitam i da ne znam da čitam… Računam da bi oni možda mogli i novi zakon po tom pitanju da donesu – da samo pobornici NATO umeju da čitaju i da samo oni smeju da čitaju. Ja ne spadam u te“, ironično je dodao predsednik Srbije.

Vučić:Oni koji nisu prijatelji uvek će tražiti dlaku u jajetu

Vučić je u rekao u Nišu  i da će Srbija nastaviti da vodi politiku ekonomskog i vojnog jačanja, jer je to temelj da zemlja bude nezavisna i da samostalno donosi odluke, a oni koji nam nisu porijatelji, ističe, uvek će, i u tome i u svemu drugom, tražiti dlaku u jajetu.

Vučić je, u izjavama novinarima na pitanje kako komentariše negativne reakcije iz regiona zbog obnavljanja vojnog potencijala Srbije, a istovremeno se ocenjuju sasvim normalnim vojne vežbe u Hrvatskoj koje direktno imaju za cilj smanjenje uticaja Moskve u regionu, rekao da kada se vidi način na koji kritikuju našu politiku onda je jasno da bi želeli da je naša politika – politika „slabe i neuspešne Srbije, i politika ekonomskog slabljenja Srbije“.

„Naša politika je politika ekonomskog jačanja, vojnog snaženja, nakon decenija propadanja. Nismo imali nijedan avion koji je mogao da poleti da zaštiti naše nebo. Za jačanje su bili potrebni novac i ogromne reforme. Vojno i ekonomsko snaženje je uslov da sačuvate svoju nezavisnost i da neko drugi ne donosi odluke umesto vas“, objasnio je on.

Istakao je da Srbija nikoga ne ugrožava, neće nikoga da dira, niti da napada, i da nikome nije uzimala teritorije kao što su neki iz regiona učestvovali u oduzimanju teritorije Srbije.

„Očigledno je da postoji kod nekih neka vrsta zebnji od obnove snage Srbije. Srbija će biti sve snažnija, i neće toga da se stidi, već da se ponosi. Takvu politiku ćemo nastaviti i u budućnosti“, poručio je Vučić.

Rekao je da što se tiče napada na njega lično odavno se zbog njih ne sekira, kao što ga je to pogađalo 2014. ili početkom 2015, jer je razumeo da protiv njega nemaju ništa, već žele mnogo slabiju Srbiju, da mogu da je ucenjuju oko Kosova, da ne može da bude ravnopravna sa drugima, a sve predstavljajući kao težnjama za dominacijom i nove hegeminje.

Vučić je podvukao da će Srbija nastavljati da bude sve jača u vojno policijskom smislu, kao svakom drugu.

„Oni koji su nam prijatelji oni će se radovati, radovaće se svakom novom helikopteru, a oni koji nisu tražiće dlaku u jajetu“, zaključio je predsednik nakon prisustva ceremoniji zatvaranja međunarodne vežbe u oblasti vanrednih situacija „Srbija 2019“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 17°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana