Vučić sa Klugeom: Srbija globalni lider, primer humanosti Tanjug

Objavljeno: 20.04.2021. 11:28 Izmenjeno: 21.04.2021. 12:13

Predsednik Vučić razgovarao je sa regionalnim direktorom SZO za Evropu, dr Hansom Klugeom, koji je naglasio da se Srbija dobrom strategijom imunizacije svrstala među globalne lidere

Vučić je poručio da je Srbija pritom postala i primer humanosti i solidarnosti omogućavanjem vakcinacije starijima u ruralnim sredinama, stranim državljanima i doniranjem vakcina drugim zemljama, saopštila je pres služba predsednika.

Kluge je čestitao predsedniku Vučiću na liderstvu i ličnom zalaganju da obezbedi vakcine. „Srbija je vakcinu prihvatila kao proizvod koji spasava život i nije na to gledala geopolitički“, rekao je dr Kluge.

Vučić je zahvalio Klugeu na ličnom angažovanju i podršci tokom aktuelne pandemije, posebno na tehničkoj pomoći i ekspertizi.

Ovom prilikom upoznao je zvaničnika SZO sa rezultatima imunizacije u Srbiji i planovima kako da se vakcina obezbedi svim građanima koji budu želeli da je prime.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi svet trebalo da poveća proizvodne kapacitete za vakcine, kao i da razvije nove adekvatne terapije za borbu protiv kovid-19, i, s tim u vezi, radi na povećanju stepena poverenja građana u nauku.

Predsednik Vučić je upoznao dr Klugea sa planovima za unapređenje rada Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.

“Hoćemo da od “Torlaka” napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi”, rekao je Vučić.

Pored saradnje u borbi protiv pandemije kovid-19, razgovarali su i o saradnji na unapređenju zdravstvene zaštite u našoj zemlji i drugim zajedničkim aktivnostima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana