Vučević:Najveća želja sačuvati mir,ali se nikog ne plašimo tanjug

Objavljeno: 24.10.2022. 12:54 Izmenjeno: 24.10.2022. 12:55

Verujem da ćemo svi biti jedan odgovoran tim, kazao je Vučević.

foto tanjug

 

Miloš Vučević, koji je podneo ostavku na mesto gradonačelnika Novog Sada, jer je kandidat za ministra odbrane, izjavio je da mu je najveća želja da čuvamo mir, da ne dođe do ratnih dejstava, ali da to ne znači da se mi bilo koga plašimo ili da se Vojska Srbije plaši.

„Mislim da smo mi kao narod platili ogromnu cenu tokom 20. veka, ratovali i kad je trebalo i kad nije. Da nismo toliko ratovali danas bi nas bilo 16-17 miliona. Svakako će ciljevi biti dalje jačanje odbrambenih kapaciteta Vojske Srbije, bolji materijalni položaj pripadnika vojske, rešavanje stambenih potreba i kupovina najmodernijeg oruđa i oružja. Ministar odbrane je jedna karika u tom lancu, tu je, naravno, predsednik Republike kao vrhovni komandant, Vlada Srbije, Generalštab koji vodi operativnu vojsku“, rekao je Vučević.

On je naveo da je ideja da se u blizini Novog Sada napravi baza Sever, gde bi se kompletni kapaciteti Vojske Srbije u Novom Sadu izmestili van grada, kako bi se dobili bolji uslovi za rad i manje opterećivali grada.

„Urbanistički baza je pripremljena nizvodno od Novog Sada sa bačke strane prema Kovilju. Vojska Srbije bi tako prepustila svoje objekte u gradu i tako omogućila da se Novi Sad dalje razvija“, rekao je Vučević.

On je podsetio na lokacije kasarni u Novom Sadu koje su veoma aktuelne i koje će Novom Sadu pružiti niz mogućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 15°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana