Borilačke veštine opuštaju

Objavljeno: 24.10.2022. 13:07 Izmenjeno: 24.10.2022. 13:08

U sportskoj hali „Mala Vizura“ u Zemunu održan je Medjunarodni seminar borilačkih veština u organizaciji Svejapanske džudo asocijacije. Ideja je da se na taj način širi ideja prijateljstva Srbije i Japana, ali i dobri duh borilačkih veština koje opuštaju i promovišu zdrav način života,  izgradjuju moral, viteško ponašanje  i uče nas odbranu kojoj pribegavamo samo ukoliko smo napadnuti.

Majstori borilačkih veština, oni najmladji, ali i oni u poodmaklim godinama, ponovo su se ujedinili kako bi pokazali sve dobre strane borilačkih veština, razbili tabue i podsetili da najbolji ljudi postajem upravo kroz ovaj sport koji odbacuje agresiju, ne promoviše tuču, već upravo ideju da tuču treba izbeći ili se, ako je to nemoguće, samo braniti. Svejapanska džudo asocijacija okuplja majstore iz celog sveta koji se upravo bave japanskim borilačkim veštinama čija je ideja duhovno usavršavanje i koncentracija, a Srbija je tu dala veliki doprinos sa svojim majstorima.

Na seminaru je bilo prisutno više od 300 učesnika, medju kojima su bili i instruktori iz Sjedinjenih američkih država, Holandije, Italije, Makedonije, Srbije i drugih zemalja. Pokrovitelji seminara su, kao i ranijih godina, Gradska opština Zemun i Grad Loznica.

I pored toga što zvaničnog takmičenja u Srbiji još uvek nema, ovaj seminar je bio atraktivniji, jer je specijalni gost bio džudo legenda Vuk Rašović, kome je tom prilikom uručeno najveće majstorsko priznanje, purpurni pojas deseti dan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana