Objavljeno: 24.10.2022. 12:44 Izmenjeno: 24.10.2022. 12:44

Mladenovac – Gledalac kaže da je dobio uvećan račun za gas.Pita od kada važi poskupljenje s obzirom da je dobio i obračun korekcije cene za avgust i septembar mesec? (Slobodan)     Javno preduzeće „Srbijagas“ saopštilo je 7. jula da će prosečne cene gasa za kupce od 1. avgusta biti veće za devet odsto. Obaveštenje […]

Mladenovac – Gledalac kaže da je dobio uvećan račun za gas.Pita od kada važi poskupljenje s obzirom da je dobio i obračun korekcije cene za avgust i septembar mesec? (Slobodan)

 

 

Javno preduzeće „Srbijagas“ saopštilo je 7. jula da će prosečne cene gasa za kupce od 1. avgusta biti veće za devet odsto.

Obaveštenje o promeni cene Srbijagas je objavilo 1. jula na zvaničnoj internet stranici, a  saglasnost Agencije za energetiku Srbije, kao nacionalnog regulatornog tela, objavljena je na sajtu istog dana.

Gledateljka pita da li može ulica Dragoslava Đorđevića Goše da bude jednosmerna pošto su velika zagušenja? (Miroslava)

 

Iz Sekretarijata za saobraćaj odgovaraju:

Promena režima saobraćaja u nekoj ulici ili deonici ulice utiče ne samo na saobraćaj u toj ulici, već i na saobraćajnu sliku u širem delu ulične mreže. Stoga je neophodno pre same realizacije promene režima, definisati širu zonu koja sa saobraćajnog aspekta predstavlja jednu celinu, a zatim se za tu zonu radi idejno rešenje redefinisanja režima saobraćaja. U okviru idejnog rešenja se pored izmene režima saobraćaja razmatraju i svi drugi saobraćajni zahtevi i mogućnosti za njihovo rešavanje.

Za sada nije u planu izrada plana izmene režima saobraćaja u predmetnoj ulici i na uličnoj mreži oko ove ulice.

 

Gledateljka pita zašto su polasci za Mladenovac neredovni jer je pre neki dan u Beogradu na vodi čekala autobus 4 sata, dok su linije za druga naselja bile redovne? (Radmila)

 

Iz SP Lasta odgovaraju:

Zamolili bismo Vas da gledateljka pošalje precizne informacije o datumu i vremenu za navedenu primedbu, s obzirom da je radnim danima interval polazaka na liniji 493 Beograd – Mladenovac u periodu najveće frekvencije putnika 5 do10 minuta, dok je u ostalom periodu u toku dana interval polazaka 15 do 20 minuta, pa stoga nije moguće da 4 sata nijedan polazak nije realizovan iz Beograda za Mladenovac.

Činjenica je da u prethodnom periodu, zbog radova na rekonstrukciji kolovoza na delu putu između stajališta „Stanojevac“ i „Mali Požarevac R“, gde se vozila naizmenično propuštaju, dolazi do zastoja. Iz tog razloga pojedini polasci  na liniji 493 u jutarnjem i popodnevnom periodu, kada je najveća frekvencije putnika, kasne i do 20 minuta i  u odlasku i u dolasku na BAS. U prethodnom periodu nisu zabeleženi drugi poremećaji u saobraćaju koji bi uticali na redovnost održavanja polazaka na liniji 493.

SP Lasta Beograd prema registrovanom redu vožnje na liniji 493 Beograd – Mladenovac realizuje 212 polazaka radnim danom.

Napominjemo da zaposleni u saobraćajnom sektoru svakodnevno prate realizaciju polazaka na svim linijama JLPP na teritoriji grada Beograda i ukoliko dođe do odstupanja od planiranog reda vožnje uključuje se rezervno vozilo ili angažuje ispomoć iz drugih poslovnica u okviru Laste, kako bi putnici bili preveženi do krajnjeg odredišta.

Mladenovac,Ljube Davidovića 46 – Gledateljka pita zašto je svakih nekoliko dana voda zamućena –braon boje I da li je ispravna za upotrebu? (Radmila)

 

Iz JKP Mladenovac ističu da su njihove službe održavanja uradile ispiranje mreže i uzorke vode poslali na analizu u Institut za javno zdravlje.Takođe navode da se radi o trenutnom zamućenju koje se javlja nakon havarija u vodovodnoj mreži koje se ispiranjem efikasno rešava , a analize ispravnosti vode vrše se svakodnevno

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana