Vesić: Do 2023. godine u čitavoj opštini Grocka biće rešen problem vodosnabdevanja Beoinfo, Studio B

Objavljeno: 01.06.2021. 10:25 Izmenjeno: 01.06.2021. 14:55

Naselje Ritopek u Grockoj do novembra dobija vodu, najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić tokom obilaska radova na vodovodnoj mreži u opštini Grocka.

Vesić je podsetio da je pre godinu dana sa predsednikom opštine Grocka Draganom Pantelićem bio u ovom naselju i razgovarao sa žiteljima Ritopeka o tome kako da im se reši problem vodosnabdevanja.

– Njima je u prošlosti više puta obećana izgradnja vodovoda i tada sam im rekao da će do novembra ove godine imati vodu. Danas sa ponosom mogu da kažem da će to obećanje biti ispunjeno. Gradi se rezervoar i oko sedam kilometara sekundarne mreže prema Ritopeku biće završeno u novembru i to u Starom Ritopeku i delovima Novog Ritopeka – rekao je Vesić.

On je dodao da se u međuvremenu završava projektovanje za više delove Ritopeka, a da su radovi planirani u sledećoj godini.

– Završili smo tender i narednih nedelja počinjemo izgradnju odvojaka sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac za Vrčin i Grocku. To će biti oko 15 kilometara sekundarne mreže, što znači da će do marta 2022. godine biti završen vodovod u Ritopeku a Grocka i Vrčin spojeni sa gradskim vodovodom – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio da će Grad Beograd 15. juna raspisati još jedan tender, poslednji deo regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac na teritoriji opštine Grocka.

– To su ona sela koja imaju problem sa vodosnabdevanjem – Dražanj, Kamendol, Pudravci, Umčari, Živkovac. Ova sela će do marta 2023. godine biti priključena na vodovodnu mrežu. To znači da će do 2023. godine Grockoj biti rešen problem vodosnabdevanja, a to je inače bio jedan od najvećih problema u Beogradu – rekao je Vesić.

On je dodao da se u ovom trenutku na teritoriji opštine Grocka samo iz budžeta Grada rade putevi u vrednosti od oko 240 miliona dinara.

– Pored toga, Grad je izdvojio dva miliona evra za izgradnju lokalnih puteva na teritoriji opštine. U Grocku se do sada nije ulagalo iako ovaj kraj to zaslužuje. Ovo je voćarski kraj koji će tek biti  u ekspanziji i na ovaj način samo pomažemo da ljudi izaberu Grocku kao mesto gde žele da žive – rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić istakao je da je u toku prva faza izgradnje vodovoda Makip–Ritopek i dodao da se očekuje da do kraja novembra budu završeni radovi.

– Ovo je trenutno najvažnije za naše građane. Ispunili smo dato obećanje. Očekujemo da će do 2023. godine cela opštna Grocka, zahvaljujući Gradu Beogradu i Republici Srbiji, dobiti vodu za piće – istakao je Pantelić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana