Iskustva Portugalije u turizmu biće dragocena za Beograd Beoinfo

Objavljeno: 01.06.2021. 10:28 Izmenjeno: 01.06.2021. 10:28

Svi zajedno jedva čekamo da vidimo kraj pandemije kako bismo se vratili životu pre korone, a kada je o turizmu reč, da Beograd u što kraćem roku vratimo na godišnji rast broja turista od čak 20 odsto, istakao gradonačelnik u razgovoru sa ambasadorkom Portugalije.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić susreo se  u zgradi Starog dvora sa ambasadorkom Portugalije Virdžinijom Pinom.

Ovo je drugi susret gradonačelnika Beograda sa amabasadorkom Pinom u poslednje dve godine, što je bila dobra prilika da se gradonačelnik i ambasadorka Portugalije osvrnu na saradnju u proteklom periodu.

– Danas sam od ambasadorke Pine saznao da je u 2019. godini Portugaliju posetilo čak 27 miliona turista. Ova brojka je još impresivnija ako se ima u vidu da ova zemlja ima oko 10 miliona stanovnika. Takođe mi je bio zanimljiv podatak da se u svojoj industriji turizma Portugalija mahom fokusira na takozvani kulturni turizam – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasadorka Pina je istakla da Beograd ima veliki potenicijal u tom aspektu, budući da muzeji u Beogradu, pre svega Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, zaista imaju veliki broj umetnički vrednih eksponata.

– Beograd je već izvesno vreme prepoznat kao dobra „siti brejk” destinacija, za produženi vikend – rekla je ambasdorka Pina, dodavši da je uverena da će Beograd ostvariti svoje potencijale i u ovom segmentu.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da je neophodno da razmenjujemo iskustva kako bismo, učeći jedni od drugih, uspeli da izvučemo najbolje i da se brže i lakše prilagođavamo novim situacijama, što će nas u budućnosti svakako učiniti spremnijima za nove izazove.

– Današnji razgovor s ambasadorkom Portugalije je bio veoma zanimljiv. Očigledno je da Turistička organizacija Portugalije „Turismo de Portugal” radi odličan posao i da su iskustva i saveti s portugalske strane, koje je ambasadorka bila ljubazna da ponudi, nešto od čega će Beograd imati velike koristi. Zajednički rad i sinergija uvek daju dobre rezultate. Svi zajedno jedva čekamo da vidimo kraj pandemije kako bismo se vratili životu pre korone, a kada je konkretno o turizmu reč, da Beograd u što kraćem roku vratimo na godišnji rast broja turista od čak 20 odsto – zaključio je gradonačelnik Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana