Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva Beoinfo

Objavljeno: 28.03.2019. 18:17 Izmenjeno: 28.03.2019. 17:22

Sekretarijat za privredu je raspisao javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništvaa privredu je danas raspisao javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda za 2019. godinu, saopšteno je iz ovog sekretarijata.
Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje na period od minimum jedne godine.

– Pravo na dodelu sredstava imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda. Opredeljena sredstva, koja ove godine iznose 20 miliona dinara, namenjena su za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta. Takođe i jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda – rekao je Veličković, dodajući da Grad Beograd na ovaj način nastavlja da promiviše i podržava preduzetništvo i zapošljavanje u gradu.

On je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2019. godinu direktnom podrškom mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za zapošljavanje nezaposlenih lica.

Javni konkurs je otvoren do 16. aprila 2019. godine, a tekst javnog konkursa sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana