Brnabić:Neću zbog Dveri da ulazim na zadnja vrata parlamenta Tanjug

Objavljeno: 28.03.2019. 19:13 Izmenjeno: 29.03.2019. 11:05

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je pretnje poslanika Dveri, koji su danas ispred Narodne skupštine čekali nju i ostale članove vlade, nisu uplašile niti sprečile da uđe u srpski parlament na glavni ulaz i da poslanicma i građanima podnese redovan izveštaj.

„Nikakav nasilnik iz SzS, ni Boško Obradović, neće me sprečiti da kao čovek i predsednik vlade uđem u Skupštnu i podnesem izveštaj poslanicima i građanima Srbije“, rekla je Brnabić u parlamentu odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića dokle će vlada i MUP tolerisati nasilje opozicije i da li će država omogućiti da se sledeći izbori održe u redu i miru.

Brnabić je navela da je grupa poslanika Dveri danas sačekala nju i članove vlade ispred Skupštine u nameri da ih, kako je rekla, fizički zaplaši zbog čega ju je obzbeđenje posavetovalo da bi bilo bolje da u parlament uđe na zadnja vrata.“Ja sam predsednica vlade i neću da ulazim na zadnja vrata Skupštine. … Nismo se uplašili i nećemo pristati na ultimatume. Sačuvaćemo red i demokratski poredak“, naglasila je premijerka.

Dodala je da se članovi vlade nijednog jedinog trenutka, bez obzira na pretnje vešanjem, unošenje motornih testera, beskonačne vrbalne pretnje, nisu uplašili.“Iako su nas danas predstavnici Dveri čekali ispred Skupštine da bi nas fizički zaplašili i zastrašili i da nam prete, i to vladi legitmno izabranoj koja dolazi u skupštinu da odgovori na pitanja i podnese izveštaj građanima Srbije, toga se nismo uplašili“, rekla je Brnabić..

Premijerka je navela da država punih 16 nedelja opoziciji nije dala izgovor koji oni traže da bi radikalizovali proteste, ali da su i bez toga upali u RTS, pretili novinarima i organizovali nasilje ispred zgrade Predsedništva.“Vlada će aposolutno u svakom trenutku moći da zaštiti i red i demokratski poredak u Srbiji, zaštitiće i izbornu volju građana da nasilna manjina, bez obzira koliko nasilna bila, nikada neće moći u Srbiji da ugrozi većinsku volju demokratski iskazanu od strane građana Srbije“, rekla je ona.

Premijerka je rekla da vlada jasno pravi razliku između dve grupe građana koji protestuju, onih nezadovoljni i onih koji su kriju iza njih, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da se grupa opozicije okupljena oko SzS krije iza građana.“Tako se ponašaju i prema svojim ljudima. Ove skupove koji se organizuju prijavljuju neki mladi ljudi, a to nisu ni Obradović, ni Ðilas ni Jeremić…. A kada se na skupu desi materijana šteta ili nesreća odgovara organizator skupa, zakon je jasan, a sutra će da kažu uhapsite nas je znaju da oni nisu formalno pravno odgovorni““, rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je jasno da opozicija razmislja samo o fizičkom nasilju da bi podigla rejting.“Nikome nećemo dozvoliti nasilje, ma kako se zvao“, poručio je Stefanović i dodao da će se izbori održati u skladu sa zakonom i Ustavom.“Ti propisi su doneti pre 12 godina, oni su menjali izborne uslove, sve smo ostavili kako su napravili, tako ćemo ići na izbore““, naglasio je Stefanović.

(Kraj) ale/dž

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana