Vučić: Uspešan si onoliko koliko si puta uspeo da se podigneš Tanjug

Objavljeno: 28.03.2019. 18:01 Izmenjeno: 29.03.2019. 17:52

Predsednik Vučić poručio je mladima da se Uspeh se ne meri brojem pobeda, već time koliko puta je neko uspeo da se ponovo podigne.On je to rekao nakon što mu je, na ceremoniji proglašenja evropskog komesara Johanesa Hana ambasadorom Sportskih igara mladih, uručeno priznanje za podršku i doprinos razvoju Igara, u interesu dece Srbije i regiona.

foto Tanjug

 

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalan na tom priznanju, i primetio da ga gotovo ničim nije zaslužio i da oseća da ne pripada njemu, već Luki Rakiću, sinu Miodraga Rakića, inače njegovog dugogodišnjeg političkog protivnika, koji je preminuo pre nekoliko godina.

Rakić je, inače, bio šef Kabineta bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a Vučić kaže da mu je svojevremeno skrenuo pažnju na značaj te manifestacije.

„Rakić me je molio, kada je došlo do promene vlasti, da podržim Igre mladih, jer je to dobro za region, za našu decu, zato što će drugačiju svest da imaju u budućnosti, više tolerancije i više poštovanja da pokazuju jedni prema drugima. Ovu nagradu je zaslužio on, ne ja“, rekao je Vučić.

Hanu je čestitao na tituli ambasadora i rekao da je srećan što projekat podržavaju brojne sportske legende.

Rekao mu je da je neku nagradu zaslužio idejni tvorac Igara i predsednik Sporstkih igara mladih Hrvatske Zdravko Marić, za svoje izuzetno angažovanje na toj manifestaciji.

„Komesaru Hanu, ne razumem se u vaše nagrade koje delite po svetu, ali znam da je Marić nagradu zaslužio“, primetio je Vučić.

Marić je, kaže, čovek neverovatne snage i energije, koji se retko sreće.“Možda nisam sreo nekog sa takvom energijom kakvu ima Marić. Pored snage i čudesne energije kojom pleni gde god da se pojavi, ima osobinu, retku za sve nas, kojom nikada neću moći da se pohvalim, a to je da voli sve ljude. Nikada ne pravi nijednu razliku. Moli se jednako u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi. Sve nas vidi potpuno jednako“, kazao je Vučić.

Vučić je ukazao da on voli svu tu decu koju vidi na igrama, ali da ipak navija da pobedi Srbija.“Zdravku je to svejedno. Zato je zaslužio nagrade i podršku“, podvukao je on.

Vučić je istakao da je za decu važno da nauče da se bore za pobedu, ali i da gube, jer poraz nije krah ni kraj, niti smak sveta, već da biti uspešan ne znači koliko si puta pobeđivao, već koliko puta si uspeo da se podigneš.

Važno je, kako je naglasio, da se naša deca nauče toleranciji i da se poštuju, vole jedni druge.“To je budućnost i ovog našeg regiona“, istakao je predsednik Srbije.“Deco borite se za pobedu, čestitajte uvek pobedniku kada izgubite », naglasio je on.

Vučić je, takođe, rekao da je srećan što u tom, kako je rekao, velikom i veličanstvenom projektu, učestvuju sve same legende.Zahvalio je Mariću na organizaciji Sportskih igara mladih i komesaru Hanu na podršci.

 

Han:Inicijativa odlična, vredna Nobelove nagrade

Komesar EU za proširenje, a od danas i ambasador Sportskih igara mladih, Johanes Han rekao je da je ova inicijativa najveći sportski događaj među amaterima u svetu i da sve što je u okviru nje postignuto vredi Nobelove nagrade.

Evropski komesar je na svečanosti u Beogradu rekao da će uložiti sve moguće napore da podrži ovu vrstu regionalne inicijative i u budućnosti, kao što je to radio i do sada, posebno među mladima.Han je na svečanosti rekao da je ovo priznanje za njega lično najviše koje je dobio i koje će ikada dobiti. „Bila je, jeste i biće odlična ideja da se mladima pruži prilika da igraju jedni s drugima, da iskoriste svoje talente , interersovanja, ambicije, a sve u okviru zdrave konkurencije“, rekao je Han.

„Ono što nikada nisam radio kao političar, nisam se zahvaljivao sponzorima, ali sada ću načiniti izuzetak i zahvaliti se svim sponzorima što su finansirali ovu vrstu aktivnosti, jer mislim da je to najbolja moguća investicja koju neko može da uloži u društvo“, istakao je Han.

I ako to doprinese boljem međusobnom razumevanju, pomirenju, doprineće i situaciju u regonu, među zemljama, a omogućiće i stvaranje prijateljstva za ceo život.“Uveravam vas da ćete imati podršku i u budućnosti“, rekao je on.

Kako kaže, ima mnogo priča o tome ko je najbolji kandidat za Nobelovu nagradu.“Ova inicijativa bi bila najbolji mogući kandidat, jer ono što ste postigli i uradili vredi da bude nagrađeno i izvan regiona“, zaključio je Han.

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu u regionu, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta.Nastale su 1996. godine u Hrvatskoj, u Splitu, a do danas su se razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Evropi, koja godišnje okupi više od 170.000 dece iz Hrvatske, BiH i Srbije.Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona, a organizatori nastoje da omoguće svoj deci, iz što više gradova, da se takmiče u jednom od 10 sportova, od proleća do kraja leta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana