Podeljeni bebi paketi roditeljima

Objavljeno: 25.07.2023. 14:06 Izmenjeno: 25.07.2023. 14:06

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručili su roditeljima bebi pakete u okviru projekta ”Bebo, dobrodošla u Zemun”, a koji, u cilju sprovođenja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece, sprovode Opština i ovo Ministarstvo.

Ukupna vrednost Projekta je 8,5 miliona dinara, od čega je pet miliona dinara opredelilo Ministarstvo, dok učešće Gradske opštine Zemun iznosi 3,5 miliona dinara, koja su namenjena za nabavku brendiranih bebi paketa koji sadrže sve ono što je potrebno za prvih par meseci kada u dom stigne novi član porodice, a sve u skladu sa Programom Saveta za brigu o deci i porodici GO Zemun.

”Pomoćnik predsednika Opštine Andrijana Kukolj je dala ideju da za sve novorođene Zemunke i Zemunce obezbedimo redovnu podelu bebi paketa. Očekujemo da ćemo i u budućnosti sprovoditi ovakve i  slične akcije, koje  će doprineti da roditeljima pomognemo u odgajanju mališana, kako bi natalitet bio veći. To je naš mali doprinos sa lokala”, rekao je predsednik Kovačević i prisutne podsetio da Gradska opština Zemun ima nekoliko takvih projekata koje sprovodi tokom godine, od ”Zemunskog prvaka” početkom septembra, do Trga otvorenog srca, kao i besplatnih predstava za decu na Gardošu u toku leta. Sve te aktivnosti Opština organizuje samo sa jednim ciljem, da dece bude što više, kako bi se pomoglo sugrađanima u podizanju novih naraštaja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana