Obeleženo 65. godina rada Prihvatilišta za decu Beograda studio b

Objavljeno: 23.02.2023. 17:21 Izmenjeno: 23.02.2023. 17:21

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković je prisutnima poželela dobrodošlicu i podsetila da je kroz ustanovu na čijem je čelu do sada „prošlo“ više od 70.000 dece.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić prisustvovala je u Ustanovi kulture „Vuk Stefanović Karadžić” obeležavanju 65. rođendana Prihvatilišta za decu Beograda.

Događaju su prisustvovali ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Jelena Tanasković.

Aleksandra Čamagić je istakla da je Prihvatilište za decu Beograda ustanova kojom se ponose Grad Beograd i svi Beograđani.

– Ne tako davno, Grad Beograd je za Prihvatilište obezbedio novi prostor, koji deci i zaposlenima pruža sve što je neophodno. Grad će nastaviti da pruža punu podršku Prihvatilištu i zaposlenima, kao i da vodi odgovornu socijalnu politiku. Prihvatilište je prvo mesto u koje deca i mladi dođu nakon izmeštanja iz rizičnih i kriznih situacija. Prijem dece se vrši 24 časa dnevno tokom cele kalendarske godine. Dete ostaje u Prihvatilištu dok se za njega ili nju ne nađe najbolje rešenje alternativnog smeštaja, poštujući prava i interese deteta. Boravak u okviru usluge smeštaja u Prihvatilištu zakonom je ograničeno do šest meseci  – rekla je Aleksandra Čamagić.

Ona je istakla da je Prihvatilište jedna od najmodernijih ustanova ovog tipa na Balkanu.

– Ponosni smo na zaposlene u ovoj ustanovi, pogotovu što su i tokom pandemije korona virusa vodili računa o ugroženoj deci i odgovarali njihovim potrebama – dodala je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković je prisutnima poželela dobrodošlicu i podsetila da je kroz ustanovu na čijem je čelu do sada „prošlo“ više od 70.000 dece.

Prihvatilište za decu Beograda je ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu, koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, kao i deca ulice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana