Kisić Tepavčević u Mionici o imunizaciji Tanjug

Objavljeno: 07.06.2021. 13:25 Izmenjeno: 08.06.2021. 09:06

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević razgovarala je u Mionici sa čelnicima opštne između ostalog i o procesu imunizacije kovid-19 i namenskim sredstvima koje je opština dobila u visini od 1,4 miliona dinara za najugroženije

Foto:Tanjug- Sava Radovanović

„Cilj je da pomognemo socijanu sigurnost svakog građanina, a to je prioritet Vlade Srbije i Ministarstva za rad“, rekla je Kisić Tepavčevićeva, koja je obišla i vakcinalni punkt u Domu zdravlja gde ju je direktor Aleksandar Mišić informisao da je u opštini drugu dozu vakcine dobilo 2.090 ljudi od nešto više od 10.000 punoletnih, kao i da u Mionici u poslednjih 10 dana nije bilo pozitivnih.

Mionica, koja prema rečima predsednika Bobana Jankovića, ima nešto više od 14.335 stanovnika manja je opština po površinii i broju stanovnika, ali su ministarstvu, kako je rekla ministarka, pođednako važne sve opstine i svi ljudi.

U Mionici je vakcinisan svaki četvrti čovek, a svaki peti kompletno, rekla je Kisić Tepavčevićeva i naglasila da obuhvat mora biti veći, pogotovo što ima dovolno vakcina za svakog gradanina Srbije ma gde on živeo.

Naglašavajući da je vakcinacija izuzetno dobro organizovana, pozvala je sve građane da se vakcinišu.

Na pitanje šta će država učiniti da se vakcinišu i oni koji to žele a žive u udaljenim, neprisutpačnim selima poput Medvednika, ona je rekla da je cilj da se „dođe svima na noge”, da se povećava broj mobinih ekipa kako bi vakcinu doneli do svih građana i zaštitli ih sve.

„U ovoj fazi ne krećemo samo na povećanje dostupnosti vakcina, nego i na dolaženje na lice mesta za ljude koji ne mogu da odu do punktova, idemo sa većim broj mobilnih ekipa za slabije pokretne ljude, one koji nemaju prevoz“, rekla je ministarka.

Direktor Doma zdrvlja Mišić rekao je da je u opštini prvom dozom vakcinisano 2.523, to je 23,3 odsto, dok je dve primilo njih 2.090, što je 19,2 odsto od 10,000 punoletnih, i dodao da će se u narednom periodu raditi na vakcinaciji mlađih.

Mionica je pre dva-tri meseca bila na repu vakcinisanih opština u Srbiji, ali se posle dolaska premijerke Ane Brnabić situacija promenila, rekao je Mišić i dodao da se ipak još ne može govoriti o kolektivnom imunitetu.

Kisić Tepavčevićeva, koja je danas obišla i porodicu Jakovljecić u selu Popadić, kojoj je izgrađena kuća zahvaljujući Vladi Srbije, naglasila je da je u Mionici od 2017. godine razvijena usluga pomoć u kući i da je za nju zainteresovano 38 korisnika.

Predsednik opštine Janković rekao je da važno da građani opštine Mionica budu odgovorni i da se vakcinišu, kako bi se vratili normalnom životu i privrednom rastu i razvoju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana