Sistem socijalne zaštite na raspolaganju korisnicima za prijavu za novčanu pomoć Beoinfo

Objavljeno: 07.06.2021. 13:18 Izmenjeno: 07.06.2021. 13:18

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je  da je svim korisnicima usluga sistema socijalne zaštite na raspolaganju pomoć oko prijave za novčanu pomoć od 3.000 dinara, koja je namenjena svim vakcinisanim građanima

na je istakla da su sve nadležne institucije od početka prijavljivanja građana za novčani iznos od 3.000 dinara posebnu pažnju posvetile korisnicima socijalne pomoći, kojih prema podacima Gradskog centra za socijalni rad ima blizu 17.000, od toga oko 10.000 starijih od 18 godina koji mogu da se prijave za ovu vrstu novčane podrške.

– Svima je ponuđena pomoć u procesu prijavljivanja, jer moramo da mislimo na ljude koji možda nemaju pristup internetu, sprečeni su zbog drugih razloga ili ne znaju kako da se prijave. U toku prethodne sedmice veliki broj ljudi kontaktirao je centre za socijalni rad i mogu da kažem da smo posle dugog vremena uspeli da dobijemo apsolutno poverenje korisnika koji su u konstantnoj komunikaciji sa nadležnim ustanovama. Čak i kada je u pitanju novčana pomoć poput ovih 3.000 dinara za vakcinaciju, odnosno pomoć koju ne isplaćuju ustanove socijalne zaštite, korisnici se mogu informisati preko centara za socijalni rad gde su im zaposleni uvek na usluzi – rekla je Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, preko koordinatora za romska pitanja i gradskih opština nadležni su obilazili neformalna naselja gde mahom žive pripadnici romske nacionalne manjine, kako bi prijava za novčanu pomoć svim vakcinisanim građanima bila maksimalno olakšana.

– Sistem socijalne zaštite je na raspolaganju svim korisnicima – poručila je Nataša Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana