Heroj iz „Beogradskih elektrana“ Studio B

Objavljeno: 10.06.2021. 14:05 Izmenjeno: 10.06.2021. 14:05

Stefan Trifunović, zaposlen u JKP „Beogradske elektrane“ ugasio je požar u autobusu koji je saobraćao na liniji 16 u Bulevaru despota Stefana.

Stefan je sa kolegama izvodio radove na toplovodu u blizini mesta nezgode. Na pauzi, krenuo je do obližnje pekare po doručak za celu ekipu. Sudbina se pobrinula da se baš on nađe pored zapaljenog autobusa iz koga su panično istrčavali uplašeni putnici.

– Ni jedne sekunde nisam razmišljao. Instiktivno sam utrčao u autobus, uzeo aparat za gašenje požara i krenuo da gasim vatru. Probijao sam se kroz dim, a zabrinuti putnici koji su stajali pored autobusa su mi mahali i pozivali me da izađem. Oni su bili uplašeni zbog mene, a ja zbog njih. Samo sam razmišljao o tome da što pre ugasim vatru da ne bi došlo do eksplozije. Sve se brzo završilo – priča Trifunović.

Dobar glas o ovom herojskom podvigu došao je i do Radeta Baste, direktora JKP „Beogradske elektrane“ koji je izrazio želju da lično upozna  Trifunovića i pomogne mu da reši radni status budući da je angažovan po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.

– Želja nam je da u našem timu bude što više požrtvovanih i neustrašivih mladih ljudi. Ponosni smo na Stefana koji je rizikovao svoj život kako bi sprečio moguću tragediju. Takvi ljudi zaslužuju da budu nagrađeni – istakao je Basta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana