Gradonačelnik Šapić: Unapređujemo dobre odnose sa Turskom, Slovačkom i Kiprom beoinfo

Objavljeno: 23.08.2022. 15:37 Izmenjeno: 23.08.2022. 15:37

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je  u Starom dvoru ambasadore Turske, Kipra i Slovačke s kojima je odvojeno razgovarao o nastavku dobre saradnje,

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je  u Starom dvoru ambasadore Turske, Kipra i Slovačke s kojima je odvojeno razgovarao o nastavku dobre saradnje, te unapređenju odnosa između Grada Beograda i glavnih gradova tih država.

Šapić je sa turskim ambasadorom u Beogradu Hamijem Askojem istakao značaj dobrih odnosa između Srbije i Turske, kojima su poseban doprinos dali predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

On je podsetio na velike infrastrukturne projekte koje Turska zajedno sa Srbijom i zemljama regiona sprovodi na Balkanu, od izgradnje auto-puta pa do otvaranja fabrika i zapošljavanja velikog broja naših građana.

Istakao je i saradnju između dva glavna grada koja ima sve veći zamah, kao i nadu da će se ti odnosi u budućnosti dodatno produbljivati.

– Poznato je da u Beograd najviše stranih turista dolazi iz Turske. Imamo sličnu kulturu, dobru kuhinju i zabavne delatnosti koje odgovaraju Turcima. Takav odnos treba da negujemo i ubuduće, uključujući sportske i kulturne manifestacije. S druge strane, sve veći broj naših sugrađana odlazi na letovanje na tursku obalu, ali i u sam Istanbul – zaključio je Šapić.

Gradonačelnik je u razgovoru sa ambasadorom Republike Kipar Dimitriosom Teofilaktuom istakao tradicionalno dobre odnose dvaju naroda. On je naglasio da Beograd i Nikozija imaju bratske odnose koji se zadnjih godina dodatno poboljšavaju u sferi kulture, sporta i posebno turizma.

Prvi čovek srpske prestonice istakao je u razgovoru sa ambasadorom Slovačke u Beogradu Fedorom Rosohom da srpski i slovački narod vekovima žive u miru i prijateljstvu na području Vojvodine i Beograda.

– Sve intenzivnija saradnja Bratislave i Beograda nastaviće se i u budućnosti. Naša dva grada povezuje najveća plovna reka u Evropi. Veliki broj naših sugrađana turistički, ali sve više i poslovno posećuje glavni grad Slovačke, što je trend kojim treba da težimo i dalje – zaključio je gradonačelnik Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana