Objavljeno: 23.08.2022. 16:08 Izmenjeno: 23.08.2022. 16:08

Početna stanica linije 43 u Kotežu – Gledalac moli da se premesti tabla sa rasporedom polaska linija JGP, pošto je postavljena na šipci autobuske stanice na trotoaru. (Miloš) Molbu gledaoca Miloša uputili smo Sekretarijatu za javni prevoz, kako bi stručne službe ovog sekretarijata proverile stanje na terenu i preduzele mere u okviru svojih nadležnosti i […]

Početna stanica linije 43 u Kotežu – Gledalac moli da se premesti tabla sa rasporedom polaska linija JGP, pošto je postavljena na šipci autobuske stanice na trotoaru. (Miloš)

Molbu gledaoca Miloša uputili smo Sekretarijatu za javni prevoz, kako bi stručne službe ovog sekretarijata proverile stanje na terenu i preduzele mere u okviru svojih nadležnosti i u skladu sa mogućnostima.

Zemun, Gornji grad – Kada će se rešiti pitanje parkinga? (Marija)

Beokom će proveriti sa GO Zemun kakve planove opštinska uprava ima povodom rešavanja problema na koji nam je gledateljka ukazala.

Grocka, Kaluđerica, Višnjićeva  od brojeva  1 do 5 i 2 do 6 – Gledateljka prijavljuje da je stara kaldrma veoma oštećena, tako da stanari imaju problem kada treba da se spuste ovim delom ulice. Kada će ulica biti asfaltirana? (Slavica)

 

Nakon odgovora JP „Putevi Beograda“ koji je juče objavljen u programu, u međuvremenu nam je stigao i odgovor iz GO Grocka. U ovoj opštini navode da Višnjićeva ulica nije u planu za asfaltiranje ove godine, kao i to da postoji mogućnost da uđe u plan za narednu kalendarsku godinu.

Planovi gradskih opština za asfaltiranje ulica izrađuju se i usvajaju za svaku kalendarsku godinu, na osnovu broja podnetih zahteva, raspoloživih sredstava i drugih činilaca, koji su od značaja za odlučivanje.

 

Voždovac, Jajinci – Da li postoji mogućnost da se uvede mini linija ili kombi prevoz za levu stranu Jajinaca? Ulica Save Jovanovića dovoljno je široka. (Milica)

 

Iz Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda odgovorili su da predložena Ulica Save Jovanovića, sa svim drugim prilaznim pravcima i ulicama u gornjem delu naselja Jajinci, ne ispunjava minimum uslova za uspostavljanje i funkcionisanje javnog saobraćaja (bezbedno mimoilaženje vozila, zaustavljanje i izmena putnika, kretanje pešaka i drugo), zbog čega uspostavljanje tražene linije u postojećim uslovima nije moguće.

 

Zvezdara, Mirijevo – Dom zdravlja u Mirijevu nema osvetljenje na celoj spoljnjoj  površini, pošto 24 kandelabra ne radi već 20 meseci, a  prostor oko doma zdravlja postao je stecište narkomana.

 

Iz DZ „Zvezdara“ obavestili su nas da katastarska parcela  na kojoj se nalazi objekat Ogranak Mirijevo pripada opštini Zvezdara, te navode da je opština, kao vlasnik zemljišta, nadležna da reši problem rasvete oko objekta Doma zdravlja „Zvezdara’’ – Ogranak Mirijevo.

Beokom je pitanje uputio GO Zvezdara, a o odgovoru ćemo gledaoca obavestiti naknadno.

Što se tiče primedbe koja se odnosi na okupljanje narkomana, svako remećenje javnog reda i mira može se prijaviti MUP-u, teritorijalno nadležnoj policijskoj stanici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana