Grad Beograd pred novim merama Studio B

Objavljeno: 16.04.2020. 14:19 Izmenjeno: 16.04.2020. 14:19

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je za Studio B da je, u skladu sa merama Vlade i Republičkog kriznog štaba, produžen rad trgovinskih objekata za vreme Vaskrsa.

On je istakao da iako zabrana kretanja za vreme praznika nije ono na šta smo navikli, važno je da se predstojeći Vaskrs proslavi na ovaj način.

– Predstojeće dane moramo da razumemo kao odgovor na krizu koja je zahvatila ceo svet. Na ovaj način nećemo sačuvati samo sebe i naše najbliže već i ljude koji su prvi na liniji odbrane protiv virusa korona. Za razliku od prethodnih dana, kada su trgovinski objekti radili do 15 časova, danas će biti otvoreni od 7 do 16 časova, a sutra od 8 do 16 časova. Najstariji sugrađani sutra će kupovinu moći obaviti od 4 do 7 časova ujutru – rekao je Mladenović i dodao da oni već znaju koji će maloprodajni objekti biti otvoreni.

Naglasio je da od 15. marta kol-centri pri gradskim opštinama funkcionišu veoma dobro, te da je primljeno više od 55 hiljada poziva.

– Iako ih manje spominjemo, veliku ulogu za vreme ove pošasti imali su i volonteri, i želim da im se zahvalim na doprinosu koji su pružili. Od petka od 17 sati kreće zabrana kretanja, koja će trajati do utorka ujutru. Sa dodatnim strpljenjem, energijom i odgovornošću, nećemo dozvoliti da porušimo sve što je građeno prethodnih nedelja. Jedini način da suzbijemo širenje virusa jeste da kontakte svedemo na najmanji mogući nivo – kazao je Mladenović i dodao da je naš narod sigurno preživeo i teže trenutke od sadašnjih.

Osvrćući se na najstarije sugrađane, koji od uvođenja vanrednog stanja nisu napustili svoje domove, rekao je da su u tom pogledu moguće određene izmene.

– Kako je najavljeno, nakon Vaskrsa, oni će u određenom vremenskom periodu moći da izađu iz svojih domova. To se vreme neće poklapati sa vremenom kada i drugi izlaze, jer tada ne bismo ništa uradili. Sledićemo mere Republičkog kriznog štaba i obavestićemo ih o tome kako i kada će moći da se kreću. Razumemo da je ovakva mera bila potrebna i imali smo dosta molbi prethodnih dana, ali bile su neophodne sve ove nedelje kako bi struka rekla da takva mera neće izazvati veći problem. Nemamo drugi izbor nego da verujemo ljudima koji se ceo život uče i spremaju kako bi nas u ovakvim situacijama spasili i obezbedili najbolje mere da bismo pobedili ovu pošast – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

On je naglasio da je Štab za vanredne situacije od 15. marta održao 28 sednica.

– Trudimo se da na svaki način omogućimo normalno funkcionisanje grada i da svim sugrađanima pružimo mogućnost da sve protekne u najboljem redu. U ovim momentima je važna solidarnost kojom se pokazuje zrelost zajednice. Važno je da uz disciplinu i odgovornost izdržimo nedelje koje su pred nama, kako bi u što kraćem roku došlo do postepenog ukidanja mera – zaključio je Mladenović i čestitao svima predstojeći praznik, kao i onima koji su ga proslavili prethodne nedelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana