Narodne kuhinje redovno rade, starijima od 65 obroci na kućnu adresu Tanjug

Objavljeno: 16.04.2020. 14:23 Izmenjeno: 16.04.2020. 14:23

Narodne kuhinje tokom vanrednog stanja rade bez prekida, oko 10.500 obroka koji se pripremaju za socijalno ugrožena lica u Beogradu isporučuju se na vreme, dok se starijima od 65 godina obroci donose na kuću adresu, rekla je gradska sekretarka Nataša Stanisavljević.

Ona je rekla da isporuka obroka nije obustavljena i napomuenula da se obroci dostavljaju prema dobro utvrđenom planu na punktove Narodne kuhinje, kojih na teritoriji Beograda u ovom trenutku ima više od 53.

– Posebno se vodi računa o korisnicima koji su stariji od 65 godina i njima se obroci dostavljaju na kućnu adresu, zahvaljujući saradnji sa opštinskim centrima i centrima za socijalni rad – rekla je Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, jelovnik je prilagođen trenutnim merama koje se tiču epidemiološkog rizika i širenja virusa korona, pa je izmenjen ubacivanjem gotovih i konzerviranih namirnica.

– Vodimo računa o svakom aspektu bezbednosti. Na punktovima je pojačan nivo higijene i preduzete su sve mere kako bi se smanjio svaki mogući epidemiološki rizik – rekla je sekretarka Stanisavljević.

Kako je navela, u ovom trenutku isporučuje se 10.435 obroka, što je sličan broj koji je bio aktuelan prošle godine u ovo vreme.

– Za sada nemamo veću potražnju i povećan broj korisnika. U Beogradu je u zadnje tri-četiri godine broj stabilan, i kreće se između 10.500 i 11.000 isporučenih obroka dnevno. Fluktuacija je oko 500 obroka, ali to zavisi od samih korisnika koji odu u unutrašnjost ili u inostranstvo, pa se vrate u Beograd – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je dodala da su sredstva za narodne kuhinje obezbeđena za slučaj da vanredno stanje potraje, te korisnici nemaju razloga za brigu, s obzirom na to da će i dalje moći da računaju na obroke.

– Budžet Grada Beograda je stabilan i sve se na vreme isplaćuje tačno u dan, bez imalo kašnjenja – zaključila je Nataša Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana