Brnabić: Novi zakon borcima neće uskratiti nijedno pravo Tanjug

Objavljeno: 30.08.2019. 15:06 Izmenjeno: 30.08.2019. 15:06

Novi zakon borcima neće uskratiti nijedno postojeće pravo, rekla je premijerka Ana Brnabić i naglasila da je on tu da bude u njihovoj službi, kako bi se obezbedile dodatne mogućnosti. 

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova porodica sa predstavnicima udruženja boraca i ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca, civilnih invalida rata, boraca NOR, kao i sa predstavnicima udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Brnabić je na sastanku istakla da novi zakon neće uskratiti nijedno postojeće pravo koje imaju korisnici iz pomenutih kategorija i naglasila da je on tu da bude u njihovoj službi, kako bi se obezbedile dodatne mogućnosti.

„Konačno imamo jedan zakon koji će pomoći vama kao korisnicima da znate šta vam je sve na raspolaganju, transparentnije i na jednom mestu. Javna rasprava sprovedena je u 13 gradova u Srbiji kako bismo čuli sva mišljenja i napravili zakon koji zadovoljava potrebe svih korisnika koji su obuhvaćeni ovim zakonom“, rekla je premijerka.

Ona je dodala da svi oni koji su se borili za našu zemlju i dali doprinos u očuvanju istorije i tradicije ne smeju biti zaboravljeni, kao i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da posvećuje posebnu pažnju i unapređuje status ove kategorije građana i njihovih porodica, trudeći se da im obezbedi sve ono što zaslužuju, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i pomoćnik ministra Zoran Milošević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana