Intenzivna borba protiv trgovine narokoticima Tanjug

Objavljeno: 30.08.2019. 14:58 Izmenjeno: 30.08.2019. 16:48

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Boru da je zadovoljan rezultatima rada Policijske uprave u tom gradu i poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivnu borbu protiv trgovine narkoticima, kao i da će policijski službenici do kraja godine dobiti novo povećanje plata. 

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova procesuiraju više osumnjičenih i oduzimaju mnogo veću količinu narkotika nego u prethodnim godinama. Nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko-dilere, jer je nedopustivo da naša deca na bilo koji način budu ugrožena“, istakao je Stefanović posle obilaska PU u Boru i razgovora sa policijskim službenicima.

Kako prenosi MUP Srbije, istakavši efikasan rad policijskih službenika u rasvetljavanju četvorostrukog ubistva na salašu u Jabukovcu kod Negotina, on je rekao da je policija identifikovala i podnela krivične prijave i protiv dva lica koja se terete da su osumnjičenom za ubistvo prodala oružje.

„Mislim da je Policijska uprava u Boru dobro radila svoj posao u proteklom periodu i u borbi protiv nasilja u porodici i ostvarila značajne rezultate. Naravno, potrebno je da čitavo društvo u Srbiji ima svest da moramo zaštititi žene, da moramo da pokažemo da smo protiv bilo kakvog nasilja i da nasilnici ne mogu biti blagonaklono gledani“, poručio je Stefanović.

U razgovoru s policijskim službenicima, on je najavio da će Ministarstvo nastaviti sa opremanjem i poboljšanjem uslova rada policije.

„Danas smo nabavili još jedan deo opreme za Policijsku upravu u Boru koja se ogleda u računarima, štampačima, skenerima i klima-uređajima. Nastavićemo taj proces, a do kraja godine nabavićemo nova vozila i nove interventne uniforme za vatrogasce, kao i nova terenska vozila za policiju“, rekao je Stefanović.

Ministar je naveo i da će policijski službenici imati novo povećanje plata već ove godine.

„Očekujem od policijskih službenika da svojim radom pokažu da ulaganje u policiju ima efekta, da bolje rade na terenu i budu efikasniji i na najbolji mogući način štite bezbednost Republike Srbije i građana“, zaključio je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana