Nikodijević: Park Vojvode Vuka sa sadržajima za najmlađe Tanjug

Objavljeno: 30.08.2019. 15:13 Izmenjeno: 30.08.2019. 15:13

U toku su završni radovi na uređenju Topličinog venca, koji će biti otvoren u nedelju, 1. septembra, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević za TV „Prva”.

– Trenutno je ovde puno radnika JKP „Zelenilo – Beograd” sa novim sadnicama koje će biti posađene u parku Vvojvode Vuka. Takođe, u toku su finalni radovi, pre svega na pešačkim stazama, ali i na saobraćajnicama oko parka. Park je koncipiran tako da prati urbani razvoj grada i ponudi različite vrste sadržaja. Tu je i izdignuti plato sa pozornicom namenjenom za najmlađe gde će se vikendom održavati različite vrste koncerata i predstava – rekao je Nikodijević.

On je dodao da će u nedelju u 18 časova ovaj park biti otvoren besplatnim koncertom mladih virtuoza na violini.

– Građani koji budu došli videće novi i prelep park u samom centru grada, koji će imati i dečje igralište sa savremenom opremom,  i „pametne” klupe na kojima će moći i da se odmora i napune svoje mobilne telefone, ali i da dobiju informacije o temperaturi, kvalitetu vazduha i nivou buke. Ovakve klupe će biti postavljene i na Trgu republike – kazao je Nikodijević.

On je istakao da su i radovi na rekonstrukciji Trga republike i Karađorđeve ulice takođe u zavšnoj fazi.

– Karađorđeva će imati mnogo veći protok saobraćaja nego što je to bilo do sada. Trg republike izgleda sjajno, a novina će biti „Vrabac servis” sa vozilima na električni pogon, koja su prevashodno namenjena starijim sugrađanima i osobama sa otežanim kretanjem koji stanuju u ovoj zoni, ali je mogu koristiti i ostali građani i posetioci pešačke zone – naglasio je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana