Objavljeno: 28.09.2016. 10:48 Izmenjeno: 28.09.2016. 10:48

  Lazarevac, Veliki Crljeni – gledateljka pita ko će i kada da reaguje kako bi se zaštitilo stanovništvo u delu naselja, za koje kaže da je ugroženo otkad je rudnik ponovo počeo da radi (vazduh, voda zagađeni) i ko može da im pomogne? Gledateljka kaže da su se stanovnici organizovali i odlučili da pošalju pismo […]

 

Lazarevac, Veliki Crljeni – gledateljka pita ko će i kada da reaguje kako bi se zaštitilo stanovništvo u delu naselja, za koje kaže da je ugroženo otkad je rudnik ponovo počeo da radi (vazduh, voda zagađeni) i ko može da im pomogne? Gledateljka kaže da su se stanovnici organizovali i odlučili da pošalju pismo predsedniku Vlade i Evropskom parlamentu.

 

Gledateljka i njeni sugrađani odabrali su dobar put za rešavanje problema, jer je problem na koji ukazuje u nadležnosti je više ministarstava republičke vlade; u prvom redu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine [www.mpzzs.gov.rs], Ministarstva rudarstva i energetike [www.mre.gov.rs], ali i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture [www.mgsi.gov.rs] jer gledateljka pominje prostorni plan za ovu oblast.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana