Objavljeno: 28.09.2016. 10:44 Izmenjeno: 28.09.2016. 10:44

  Kaća iz Zemuna pita kome njena komšinica (92) može da se obrati zato što nije zadovoljna osobom s kojom je potpisala ugovor o doživotnom izdržavanju i želi da raskine ugovor jer se, kako gledateljka kaže, ne stara i ne brine o njoj. Išli su kod advokata ali smatra da sudski proces traje dugo i […]

 

Kaća iz Zemuna pita kome njena komšinica (92) može da se obrati zato što nije zadovoljna osobom s kojom je potpisala ugovor o doživotnom izdržavanju i želi da raskine ugovor jer se, kako gledateljka kaže, ne stara i ne brine o njoj. Išli su kod advokata ali smatra da sudski proces traje dugo i mnogo košta.

 

U pitanju je raskid ugovora koji nije sporazumni raskid i osim nadležnog suda ne postoji nijedna druga instanca ni državni organ koji tu može pomoći. Kako su nam objasnili pravnici, raskidanje ovakvog ugovora nije tako jednostavan proces i gledateljkina komšinica ne može tek tako da raskine ugovor i potpiše novi sa nekim drugim, jer se pred sudom treba raspraviti više stvari – za raskid ugovora neophodno je dokazivanje neispunjavanja uslova ugovora, odnosno pokazati validne dokaze zanemarivanja, a sa druge strane postaviće se i pitanje eventualnog vraćanja svega što je po ugovoru do sada dobijeno.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana