Objavljeno: 15.03.2024. 14:15 Izmenjeno: 15.03.2024. 14:15

Gledalac se žali na uvećane račune za struju. Za novembar mu je račun za struju bio uvećan za 153,40 odsto, za decembar 82 odsto a za januar 90,8 odsto. Gledalac je uložio prigovor koji je zaveden u EPS-u  pod brojem ID 280156. Prigovor je odbijen i dobio je rešenje da će mu biti isključena struja. […]

Gledalac se žali na uvećane račune za struju. Za novembar mu je račun za struju bio uvećan za 153,40 odsto, za decembar 82 odsto a za januar 90,8 odsto. Gledalac je uložio prigovor koji je zaveden u EPS-u  pod brojem ID 280156. Prigovor je odbijen i dobio je rešenje da će mu biti isključena struja. Da li može da se nađe neki kompromis da plati deo a da mu struja ne bude isključena? (Milorad)

 

 

Iz Elektroprivrede Srbije dobili smo sledeći odgovor:

 

U skladu sa zakonom, fakturisanje računa za električnu energiju radi se na osnovu podataka koje „Elektroprivredi Srbije“  dostavlja Operator distributivnog sistema „Elektrodistribucija Srbije“. Gledalac je u februaru podneo reklamaciju kada je ekipa Elektrodistribucije izašla na teren i utvrdila stanja više i niže tarife na brojilu na osnovu kojih je konstatovano da su računi ispravni i validni za naplatu.

 

Takođe, Elektrodistribucija je obavestila EPS da u kontroli mernog mesta nisu imali pristup brojilu i da merno mesto u više navrata nije bilo dostupno za kontrolu, kao i da kupac dostavlja stanja za šta postoji dokaz u vidu fotografije. Prema uplatama koje su registrovane u sistemu EPS, nije izmireno celokupno potraživanje po poslatim računima i usledile su opomene pred obustavu električne energije. Naime, poslednja registrovana uplata je evidentirana 25.12.2023. godine u iznosu od 3.500 dinara.

 

EPS je u koordinaciji sa Vladom Republike Srbije, kupcima električne energije, u više navrata, omogućavao reprogram dugovanja. Ta mogućnost kupcima više nije na raspolaganju.

 

Gledateljka traži da se opomenu radnici koji na početku Knez Mihajlove ulice ostavljaju čaše od kafe i pikavce u govornicama. Sve tri govornice su pune pikavaca i praznih čaša. To je poslovna zgrada u blizini knjižare Geca Kon. (Viber)

 

Iz Sek. za inspekciju, nadzor i komunikaciju odgovaraju da je komunalna milicija dana 14.03.2024. godine izvršila kontrolu na navedenoj lokaciji u ulici Knez Mihajlova broj 10, kod knjižare „Geca Kon“, GO Stari grad, i tom prilikom zatekla je navode iz podnete prijave, odnosno zatečeno je prljanje javne površine, ali nije zatekla lica koja bacaju i stavljaju opuške od cigareta ispred zgrade. Patrola komunalne milicije je obavila razgovor u objektima firmi koje se nalaze u ovoj poslovnoj zgradi kojima je skrenuta pažnja da informišu svoje zaposlene koji koriste cigarete da nakon konzumiranja, iste odlože u kantu za smeće.

 

Prijava je prosleđena i JKP „Gradska čistoća“ koje je odgovorilo sledeće:

 

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd obilaze pomenuti reon, kod telefonskih govornica koje se nalaze u blizini knjižare „Geca Kon“ u Knez Mihajlovoj ulici, kontinuirano, i čiste ga više puta na dnevnom nivou.

 

Zaposleni komunalni radnici JKP „Gradska čistoća“ Beograd će nastaviti da obilaze i čiste lokaciju svakodnevno, i to više puta tokom sve tri radne smene.

 

Apelujemo na sugrađane da imaju u vidu koliko je pomenuto ponašanje, odnosno nepropisno odlaganje otpada štetno, koliko ruži i zagađuje glavni grad, te da prestanu da nepropisno odlažu otpad kako na ovom, tako i na ostalim lokacijama u gradu.

 

Zagorska ulica, GO Zemun.  Gledateljka kaže da je trotoar u ovoj ulici prepun nepropisno parkiranih automobila od kojih ne može da se prođe. ( Zora)

 

Nepropisno parkiranje potrebno je prijaviti Komunalnoj miliciji u trenutku vršenja prekršaja na broj telefona Servisnog centra Grada Beograda 11 0 11. Ovaj broj telefona otvoren je za građane 24 sata dnevno svakog radnog dana, vikendom i u dane državnih i verskih praznika.

 

 

Maršala Tita, GO Grocka. Započeti su radovi u ovoj ulici, prokopana je i gledalac pita kada će biti završena. (Bora)

 

Pitanje gledaoca prosledili smo GO Grocka. Po dobijanju tražene informacije, gledalac će biti obavešten.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana