Vulin:Republika Srpska nema vojsku,ali srpski narod ima Tanjug

RegionRegion Pocetna 12. 05. 2019. 17:19:51

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je prisustvovao svečanosti povodom Dana Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog (RS) puka u banjalučkoj kasari „Kozara“ i čestitajući praznik poželeo im godine mira.

vulin

 

„Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima. Republika Srpska je prioritet Srbije, stvorili su je Srbi jedinstveno i samo nejedinstvom mogu da je izgube“, rekao je Vulin koji je svečanosti prisustvovao kao izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vucicćav, a u pratnji načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je istakao i da nije bilo uporne i hrabre borbe Vojske Republike Srpske, kao i uporne i hrabre borbe srpskog naroda, da nije bilo velike solidarnosti svih Srba, gde god oni živeli, sa narodom u tada Bosni i Hercegovini, ne bi se stvorila Republika Srpska.

Republika Srpska je, prema rečima ministra Vulina, nastala kao poteba da srpski narod odlučuje sam o sebi i da se jasenovački genocid više nikada ne ponovi.

„Ono što je stvoreno u velikom odbrambenom, otadžbinskom ratu ne sme i ne može biti izgubljeno u miru. Republiku Srpsku su stvorili Srbi i samo Srbi mogu da je izgube, niko drugi. Republiku Srpsku su stvorili Srbi jedinstveno i samo nejedinstvom mogu da je izgube, nikako drugačije“, poručio je ministar odbrane.

Vulin je i tom prilikom podsetio da je Republika Srpska uvek prioritet Srbije.

„Kada se razmišlja o rešavanju kosmetskog pitanja, kada se traži ne lak kompromis s Albancima, mora se uvek razmišljati i uvek voditi računa o interesima celokupnog srpskog naroda, gde god oni živeli. Republika Srpska je uvek prioritet politike Vlade i predsednika Republike Srbije. Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku“, istakao je Vulin.

Centralnoj svečanosti povodom 27. godine od formiranja Vojske Republike Srpske i 14. godine od formiranja Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka, koji neguje nasleđe i identitet Vojske Republike Srpske, prethodilo je služenje parastosa i polaganje venaca za sve poginule pripadnike te vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana