Rakovica obeležila Dan opštine Tanjug

Objavljeno: 14.10.2016. 17:57 Izmenjeno: 15.10.2016. 09:00

Svečanom akademijom u Centru za kulturu i obrazovanje, Gradska opština Rakovica danas je obeležila Dan opštine.

Kako je navedeno u saopštenju, na današnji dan pre 72 godine Rakovica je oslobođena u Drugom svetskom ratu, a istog dana obeležena je i opštinska slava Pokrov presvete Bogorodice.

Rakovica je ove godine proslavila i 42 godine od kada je 1974. godine, reorganizacijom opština, dobila status gradske opštine.

Na Svečanoj akademiji pušten je film u kojem su prikazani neki od najbitnijih projekata realizovanih u Rakovici u poslednje četiri godine.

Predsednik Opštine Rakovica Vladan Kocić najavio je da će do sledećeg Dana opštine biti završen objekat Doma zdravlja na Labudovom brdu, čija je gradnja počela ove godine, dok će biti završeni i radovi na kanalizaciji u naselju Ljubiša Jelenković.

Kocić je najavio skori početak radova na kanalizaciji za naselja Sunčani breg i Miljakovac 3, kao i da će se po završetku izrade planskih dokumenata, započeti realizacija projekta izgradnje poslovno-komercijalne zone na delu Obilaznice oko Beograda koji prolazi kroz Rakovica i izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa za jezero u Resniku.

Poseban akcenat predsednik opštine Rakovica je stavio na razvoj manifestacija poput Rakovičkog karnevala, koje privlače veliki broj ljudi i koje imaju veliki uticaj na razvoj lokalne ekonomije.

Takođe, najavljena je dalja podrška Duhovnim svečanostima „Put u duhovnost“, zahvaljujući kojoj Rakovica može da postane jedan od centra duhovnosti Beograda i Srbije.

Predsednik Opštine Rakovica uručio je povelje zaslužnim građanima pa je tako u oblasti kulture povelja uručena Stevanu Labudoviću filmskom kamermanu i fotografu, zaslužnom građaninu Narodne Demokratske Republike Alžir i višedecenijskom stanovniku naselja Miljakovac, zbog izuzetnog doprinosa na polju filma i fotografije.

U naučnoj i kulturno-duhovnoj oblasti povelja je uručena direktorki Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica Nataši Nikolić, a povelju za rad u obrazovno-vaspitnoj i pedagoškoj oblasti dobio je direktor Odnovne škole „Ivo Andrić“ Milan Pašić, kao i Slobodan Prentić bivši direktor Mašinske škole „Radoje Dakić“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana