Devete „Igre bez granica na vodi” održane u SC „Olimp” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 06. 09. 2018. 17:03:00

Tradicionalna manifestacija „Igre bez granica na vodi” održana je na bazenima SC „Olimp” u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda i u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara.

Olimp

 

Devete „Igre bez granica na vodi” otvorio je predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, koji je pozdravio učesnike i rekao da mu je zadovoljstvo što opština može da pomogne realizaciju ovog događaja. On je najavio da će opština pomoći da 10. „Igre bez granica na vodi” budu još bolje i poželeo učesnicima da na takmičenjima postignu dobre rezultate, ali i da ovo vreme iskoriste za druženje i sticanje novih prijatelja.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 80 osoba sa invaliditetom. Najbrojniji su bili iz Udruženja „Pobednik” i MNRO „Zvezdara”, a brojni su bili i iz Doma u Sremčici i korisnici Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Šekspirova”, „Borska”, „Kornelije Stanković”, kao i iz Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara. Po prvi put su na ovim igrama učestvovali i korisnici boravka iz Mladenovca, gde su od ovog leta počele kontinuirane besplatne sportske aktivnosti  za decu sa invaliditetom.

Događaju su prisustvovali i Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu, Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Dragan Janketić, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije, i Miroslav Marinović, član Veća Gradske opštine Zvezdara sa saradnicima.

Učesnici su imali priliku da učestvuju u interesantnim sportskim aktivnostima koje su bile realizovane oko bazena, a igre su osmišljene na zanimljiv i jednostavan način tako da su sve osobe sa invaliditetom, bez obzira na vrstu invaliditeta, mogle da učestvuju.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Sekretarijat za sport i omladinu i Gradska opština Zvezdara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana