Akademik Vladeta Jerotić sahranjen na Novom groblju Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 06. 09. 2018. 17:24:54

Više stotina prijatelja, kolega i poštovalaca ispratilo je akademika Vladetu Jerotića na večni počinak.Najveći misionar bez mantije naših dana, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, u kome je na Svetog Iliiju 1924. i rodjen. Ljubav prema bogu merio je ljubavlju prema ljudima a prema njemu ravnodušnih nije bilo. Bio je čovek sa velikim č, bio je božanski čovek u bezbožničkom vremenu.

 

I dugo će akademik Jerotić biti prisutan u našem narodu…Vladetino vreme vreme je budućnosti. Bio je čista i plemenita duša. Živa ustanova tihog zvonkog glasa. I nema čoveka u Srbiji kome akademik Jerotić nije ušao u kuću, ko nije rastao nad nečim što je od njega čuo.  Jerotic je bio živ primer da duhovnost može da živi i van crkve. Najkompletniji savremeni korifej elokvencije znanja i mudrosti.Prosvetitelj kakav se retko radja.

Podsticao je ljude na duhovni napredak, ukazivao na nesposobnost ljudi da vole, učio nas da pamtimo umom i srcem, brusio veštinu lepog i duhovnog razgovora. Govorio je umiljato lepo i svečano.

Uz pamćenje uvek ide zaboravljanje, govorio je Vladeta Jerotić. Blago onome ko doveka živi, imao se rasta i roditi.

One Response to “Akademik Vladeta Jerotić sahranjen na Novom groblju”

  1. Vitomir Sudarski каже:

    Ко су људи који ће водити Задужбину Владете Јеротића? Да ли се зна коме ће бити намењен новац од прихода које доносе продате Јеротићеве књиге? Коме ће бити намењен велики Јеротићев стан у центру Београда? Питања су веома важна јер је јављено да Јеротић није оставио наследнике. То је онда простор за бројне чланове, нушићевски казано, ожалошћене породице да мешетаре и отимају оно што им не припада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana