Život u tvojim rukama

Objavljeno: 10.08.2023. 12:26 Izmenjeno: 10.08.2023. 12:26

Kampanjom „Život u tvojim rukama“ Crveni krst Srbije skreće pažnju na značaj pružanja prve pomoći prilikom naglog zastoja srca. 

Velike vrućine predstavljaju ozbiljnu opasnost za srčane bolesnike. Statistike pokazuju da se sedam od deset srčanih zastoja dogodi van bolnice. Koordinator centra za prvu pomoć Bojana Banjević kaže za Studio B da mere oživljavanja moraju da otpočnu u roku do tri minuta, a nakon toga, mogućnost da se osoba vrati u život rapidno opada. Samo dvadeset posto ljudi je spremno da pomogne, a razlog je uglavnom strah.

Iz Crvenog krsta poručuju da svi mogu da savladaju  tehnike oživljavanja. Za početak masažom srca i veštačkim disanjem, dok čekamo dolazak Hitne pomoći, dajemo šansu životu.

Kampanju “Život u tvojim rukama”, Crveni krst Srbije sprovodi u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja. Budući da je nagli srčani zastoj čest kod vrhunskih sportista, promoteri kampanje su naši poznati sportisti: Miloš Teodosić, Asmir Kolašinac, Zorana Arunović, Boban Marjanović i drugi.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 17°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana