Završena rekonstrukcija 6,5 hektara u novobeogradskom Bloku 45 Beoinfo

Objavljeno: 18.03.2021. 16:58 Izmenjeno: 18.03.2021. 16:58

Završena je rekonstrukcija 6,5 hektara u novobeogradskom Bloku 45 u sklopu obnove šetališta „Lazaro Kardenas”, izjavio je glavni urbanista Marko Stojčić za kanal Vesti

On je precizirao da se ovo šetalište prostire kroz blokove 45, 44, 70 i 70a.

– Ovde u Bloku 45 ispred OŠ „Branko Radičević” kompletno su završeni radovi. Oko 6,5 hektara je potpuno urađeno, imamo i nove sadnice, nove travnjake i šetališta, kamene zastore, dečja igrališta, kao i nove sportske terene – istakao je Stojčić.

Stojčić je naveo da se sada prelazi u narednu fazu, a to je Blok 44 gde će na 3,3 hektara uskoro početi radovi.

– Kada se to završi idemo na narednu, poslednju fazu, koja podrazumeva Blok 70 i 70a, gde ćemo kao i u prethodnoj fazi dobiti potpuno uređen prostor – istakao je Stojčić, dodavši da, otkada postoje ovi novobeogradski blokovi, na njima ništa nije intervenisano.

On je naveo da ovaj projekat nije urbanistički posebno zahtevan i ujedno pohvalio JKP „Zelenilo – Beograd” koje je pokazalo da je u stanju da realizuje ovaj projekat i pored svojih redovnih obaveza.

Stojčić je podsetio da su radovi na prvoj fazi, koji su završeni, počeli prošle godine, a da će druga faza biti završena ove godine. Takođe je dodao da je u planu da se sa radovima na trećoj fazi započne u toku ove godine.

– Do kraja sledeće godine u potpunosti će biti gotov ceo prostor, što predstavlja najveću intervenciju na otvorenom prostoru na Novom Beogradu u poslednjih nekoliko decenija – zaključio je Stojčić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana