Vulin:Srbija ima najrespektabilniju vojsku i policiju u regionu tanjug

Objavljeno: 20.05.2022. 14:07 Izmenjeno: 22.05.2022. 11:44

Ministar policije Aleksandar Vulin čestitao je svim predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na prikazanim veštinama i sposobnostima i uspešnom savladavanju svih prepreka.

 

foto tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je završnoj fazi ekipnog takmičenja „Trka heroja“ na vojnom poligonu „Beranovac“ u Kraljevu, u okviru „Vojnih igara“ koje organizuje Generalštab Vojske Srbije.

Ministar Vulin je po završetku „Trke heroja“ u kojoj su, pored predstavnika Vojne policije, učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, istakao je da je konstantno ulaganje u razvoj našeg bezbednosnog sektora jedan od ključnih državnih prioriteta, te da je snažan bezbednosni sektor garant mira i stabilnosti države.

„Zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića, srpska policija, vojska i svi pripadnici snaga bezbednosti danas žive daleko bolje nego ranije i mogu da se nadaju poboljšanju svog materijalnog položaja i statusa. Pripadnici snaga bezbednosti su to svojim radom zaslužili, a država je tu da se njima i njihovim porodicama zahvali i barem malo oduži. Predsednik Vučić je inicijator masovne stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti i mi ćemo tu inicijativu slediti i ubuduće zato što nam je iskreno stalo do svakog pripadnika vojske, policije i Bezbednosno-informativne agencije, želimo da njihove porodice i oni budu zbrinuti i imaju rešeno stambeno pitanje. Odgovoran pristup države i briga za one koji danonoćno brinu o sigurnosti i bezbednosti svih naših građana nastaviće se i u narednom periodu“, poručio je Vulin, saopštio je MUP.

U „Trci heroja“, koja predstavlja četvrtu fazu takmičenja „Vojnih igara“, pored Vojne policije, učestvovali su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a učesnici ovog takmičenja su se na stazi dužine 12 kilometara nadmetali uz savladavanje prirodnih i veštačkih prepreka duž cele rute.

„Vojna policija, baš kao i pripadnici jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su čvrstu volju, motivisanost, izuzetnu spremnost i obučenost, odličnu koordinisanost, sinhronizovanost i timski duh na putu do svog cilja. Ima mnogo većih i razvijenijih armija i policija na svetu, ali upornijih, tvrdoglavijih i obučenijih nema. Zahvaljujući radu i patriotizmu koji pokazuju pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i zahvaljujući predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću, zahvaljujući ulaganjima države u opremu i obuke naših pripadnika, sa punim pravom možemo da kažemo da Srbija ima najrespektabilniju vojsku i policiju u regionu, a u Evropi među najrespektabilnijim“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju se inicijativu, dok je obavljao funkciju ministra odbrane, uspostavilo ovo takmičenje u vojnim kompleksima „Žiča“ i „Beranovac“.

U takmičenju „Trka heroja“, pored Vojne policije učestvovale su četiri ekipe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice za obezbeđenje i Posebne jedinice policije Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd, sa po sedam članova.

MUP i ministar Vulinu u potpunosti posvećeni zaštiti dece

Ministarstvo unutrašnjih poslova je još jednom istaklo da su ova državna institucija i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u potpunosti posvećeni zaštiti dece i uvođenju svih mehanizama i alata koji mogu doprineti većoj zaštiti dece, a posebno onih mehanizama koji mogu pružiti još efikasniji i brži odgovor u pronalaženju nestale dece.

„Uz sve uvažavanje i poštovanje prema ličnom bolu Igora Jurića, moramo da istaknemo da je gospodin Jurić još jednom izneo strašnu laž na račun Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Aleksandra Vulina, rekavši da MUP Srbije i ministar Vulin ignorišu sistem za traženje nestale dece “Amber alert““, saopštio je MUP.

„Da se radi o nečuvenoj laži, govori i činjenica da su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali 24. februara 2022. godine u Beogradu Memorandum o razumevanju koji značajno unapređuje aktivnosti na polju pronalaska nestale dece“, kaže se u saopštenju.

Takođe, navpodi se, „gospodin Jurić je izrekao još jednu laž da nije primljen na sastanak od strane Ministarstva unutrašnjih poslova na kojem je trebalo da se vodi razgovor o modalitetima uvođenja „Amber alert“ sistema u Srbiji“.

„Jedina istina je da je gospodin Jurić na drzak način pokazao da ne poštuje domaće stručnjake i profesionalce, koji se godinama unazad bave problematikom nestale dece, tako što je svaki put napuštao razgovor sa našim profesionalcima smatrajući ih za nekompetentne“, navodi MUP.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ostaju posvećeni borbi za očuvanje bezbednosti građana, a posebno dece, baš kao što su uvek spremni da razgovaraju sa gospodinom Igorom Jurićem, a laži koje Jurić izgovara na račun pripadnika policije i ministra Vulina ne služe mu na čast“, kaže se u saopštenju.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana