Vulin:Nastavljamo razvoj i unapređenje infrastrukture MUP-a tanjug

Objavljeno: 30.08.2022. 11:55 Izmenjeno: 30.08.2022. 12:21

“Ovim renoviranjem više od 100 zaposlenih policijskih službenika dobilo je znatno bolje uslove za rad i mogućnost da efikasnije izvršavaju svoje zadatke“, rekao je Vulin.

 

 

 

foto tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je  renovirani objekat Odeljenja saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici i istakao da je MUP u proteklih godinu i po dana uložilo ogromne resurse i kapacitete u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata i najavio nastavak intenzivnog ulaganja u infrastrukturu policije.

Vulin, koji je inicijator ubrzane izgradnje i rekonstrukcije objekata MUP-a Srbije, istakao je da će novo Odeljenje saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici doprineti efikasnijem radu pripadnika saobraćajne policije, te da su policija, pravosuđe, zdravstvo i školstvo ogledalo države, saopštio je MUP.

“Policija, pravosuđe, zdravstvo i školstvo su ogledalo jedne države i četiri grane veoma bitne za pravilno funkcionisanje države i njenih građana. Kako su uređeni i kako izgledaju objekti iz ovih ključnih sistema, tako je uređena i tako izgleda i sama država”, rekao je Vulin.

Naveo je da je poslednjih godina podignuto i obnovljeno više policijskih i vatrogasnih stanica, bolnica, domova zdravlja, škola, vrtića, nego za prethodnih 30 godina, a to mnogo govori o napretku, snazi i uređenosti države.

“Intenzivna izgradnja i obnova objekata MUP-a nastavlja se zahvaljujući, pre svega, podršci koju imamo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kao ministru unutrašnjih poslova izuzetno mi je važno da osiguramo veću bezbednost građana i obezbedimo bolje uslove za rad pripadnicima policije, zato će obimna ulaganja u infrastrukturu MUP-a biti nastavljena“, rekao je Vulin.

Zgrada, koja je izgrađena 1974. godine, i u kojoj su smeštene saobraćajne policijske ispostave za grad i za auto-put, kao i Odeljenje saobraćajne policije PU u Sremskoj Mitrovici u potpunosti renovirana.

Zamenjen je krov, stolarija, vodovodne instalacije, informatičke instalacije, ograda, izvršeno je asfaltiranje kolovoza u krugu zgrade i zamenjena rampa na ulazu, okrečene su sve prostorije i opremljene novim kancelarijskim nameštajem.

“Ovim renoviranjem više od 100 zaposlenih policijskih službenika dobilo je znatno bolje uslove za rad i mogućnost da efikasnije izvršavaju svoje zadatke“, rekao je Vulin.

On je istakao i da se i te kako vodi računa o bezbednosti građana u Sremskom okrugu, te da će pored Odeljenja saobraćajne policije u Sremskoj Mitrovici uskoro biti obnovljena i Policijska stanica u Inđiji, otvorene su brojne policijske kancelarije u saradnji sa opštinama i mesnim zajednicama poput kancelarija u Vojki i Golubincima, kako bi policija bila što dostupnija građanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana