Trenutno ne vidim rešenje,od 1. septembra pokušaće da promene tablice tanjug

Objavljeno: 30.08.2022. 11:45 Izmenjeno: 01.09.2022. 11:28

Kaže da je Aljbin Kurti u Briselu rekao da veruje da će imati velikog uspeha da Srbi zamene KM table.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da, bez obzira na optimistične izjave nekih evropskih predstavnika, trenutno ne vidi rešenje po pitanju tablica na KiM i da će Priština svakako od 1. septembar nastaviti sa svojom kampanjom i pokušati da natera Srbe da promene tablice na svojim vozilima.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše to što je Žozep Borelj imao optimističku izjavio da će pitanje tablica biti rešeno kao pitanje dokumenata, na osnovu čega bazira taj optimizam.

„Evropski političari su od mene mnogo pmentniji i ozbiljniji i ne moraju da budu mrgudi kao ja i da imaju optimističan scenario u glavi. Ne vidim u ovom trenutku nikakvo rešenje i 1. septembra će oni će ići sa svojom kampanjom i pokušati da nateraju Srbe da promene tablice. Mislim da u tome ne će imati velikog uspeha“, istakao je Vučić.

„To je proces koji će da traje, mi smo svakako od 1. septembra suočeni sa tim problemom, ne postoji mogućost da se pre 1. setembra to reši. Ali, nam ostaje da čekamo i vidimo, ocekujem posle važne razagovore posle Otvorenog Balkana i posete Erdogana. Imaćemo mnogo posrednika koji će dolaziti iz Evrope i sveta, ali u ovom trenutku ne vidim trenitno nikakvu mogućnost pomaka jer ne postoji želja kod Prišine da razvora o racionalnom i kompromisnim rešenjima“, rekao je Vučić.

Na kraju je ironicno dodao da možda, ipak, Evrpljani bolje znaju šta će se desiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana