Vulin zahvalio pripadnicima Oružanih snaga Rusije Tanjug

Objavljeno: 12.04.2020. 14:27 Izmenjeno: 12.04.2020. 14:37

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio je  pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji su angažovani na dezinfikovanju Vojne bolnice Niš, zbog velike pomoći našoj zemlji u borbi sa kovid virusom.

FOTO TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / JOVO MAMULA / an

„Želim da zahvalim predstavnicima Oružanih snaga Ruske Federacije i generalu Černišovu na velikom radu njihovih ljudi, koji su izuzetno vredni i ne dopuštaju mogućnost da nešto ne bude urađeno. Za njih nema ni dana odmora, niti predaha, oni su tu da nam pomognu i daju sve od sebe“, istakao je ministar Vulin tokom današnjeg obilaska pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije angažovanih na dezinfikovanju Vojne bolnice Niš, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da su pripadnici ruskih oružanih snaga juče dezinfikovali 13 različitih objekata u našoj zemlji, a danas u potpunosti i Vojnu bolnicu Niš, čime su je učinili zdravom i pripremili je za dolazak pacijenata.

„Velika je pomoć iz Ruske Federacije, hvala im na tome, a posebno im zahvaljujem što sa toliko upornosti vode računa da ništa ne ostane nedezinfikovano“, rekao je ministar odbrane.

Vojna bolnica Niš na usluzi svim građanima

Vojna bolnica Niš uvek je bila otvorena i za vojnike i za civile, pa je i u ovoj vanrednoj situaciji ona u stanju i dovoljno je snabdevena i opremljena ljudstvom i tehnikom da može da pruži sve zdravstvene usluge potrebne svim građanima Niša, rekao je Vulin.

On je obišao nišku vojnu bolnicu koju dezinfikuju ruski vojni stručnjaci, a koja bi, ukoliko bude potrebno, mogla da obezbedi 100 ležajeva za bolesne od kovid-19.

Kako je rekao, sada se vidi koliko je bilo važno što se u protekle dve-tri godine toliko ulagalo u Vojnu bolnicu Niš, prenosi Ministarstvo odbrane.

„Mogli ste da vidite najnovije rentgene, skenere i sve što medicinska nauka može da ponudi i zato će svi koji budu dolazili u nišku vojnu bolnicu dobiti najbolju moguću zdravstvenu uslugu, kazao je Vulin.

On je naveo da je u veoma kratkom roku razvezen gas i obezbeđena mogućnost smeštaja za 50 najtežih pacijenata na respiratorima.

Upravnik Vojne bolnice Niš Jovica Stanojković istakao je da je Vojna bolnica Niš prvobitno zamišljena kao Kovid-bolnica, ali je njega uloga kasnije promenjena.

„Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu, i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu inficirani Kovidom-19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih“, kazao je Stanojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana