Antić: Snabdevanje stabilno i pojačano za kovid bolnice Tanjug

Objavljeno: 12.04.2020. 14:30 Izmenjeno: 12.04.2020. 14:30

U novonastalim okolnostima posebno je važno da svi potrošači imaju stabilno snabdevanje elektricnom energijom, a posebno su pojačani pravci snabdevanja za Kovid bolnice koje će u svakom momentu imati sigurno napajanje, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je danas obišao Nacionaln i dispečerski distributivni centar EPS- Distribucija u Novom Sadu, a sa njim su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora EPS Milorad Grčić.

Antić je rekao da je prilikom obilaska još jednom stavljeno u prvi plan to da je važno da oni koji rade na tako osetljivom mestu imaju sva neophodna zaštitna sredstva, da se vodi računa o dezinfekciji prostora i zdravlju zaposlenih.

„Oni rade veoma odgovoran posao i ovom momentu je to od ključnog značaja za život u Srbiji. Iz ovog dispečerskog centra upravlja se celim distributivnim sistemom u zemlji, i odavde se obezbeđuje da imamo sigurnost snabdevanja električnom energijom“, rekao je ministar.

Antić je istakao da je posebno važno da se sačuva i proizvodnja i transport električne energije, odnosno da svi važni potrošači imaju stabilno snabdevanje energijom.

To je posebno važno za zdravstvene ustanove, jer se ne sme dozvoliti da tu imamo bilo kakav prekid u snadevanju, poručio je Antić.

On je pohvalio sve koji rade održavanje sistema i u distributivnim centrima ističući da napornim radom obezbeđuju nam da imamo energetsku stabilnost.

„Posebno su pojačali sve pravce snabdevanja vezano za Kovid bolnice, za njih smo to posebno utvrdili i i mogu biti sigurni da će imati u svakom momentu sigurno napajanje električnom energijom“, rekao je ministar Antić.

Naveo je da EPS nastavlja sa ključnim projektima i investicjama i da su u toku su važna projekta- tri velike 110 kV trafo stanice u Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu i Tutinu. Antić je dodao i da je situacija u Novom Sadu što se snabdevanja tiče stabilna, da nije bilo ozbiljnijih kvarova i da dežurne službe otklanjaju nedostatke u svakom trenutku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana