Vulin: Vojska obnavlja svoje objekte Tanjug

Objavljeno: 24.06.2018. 13:49 Izmenjeno: 25.06.2018. 12:09

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al Daheri obišli su Ergelu „Karađorđevo“ Vojne ustanove Morović i radove na adaptaciji objekata koji su u toku.

foto Tanjug

Vulin je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer su donacijom pomogli u obnovi vojnog konjarstva.

„Vojska Srbije neće napustiti nijedan svoj objekat koji zaslužuje da se obnovi. Vojska Srbije će nastaviti da ulaže i da obnavlja sve ono što je, mogu da kažem, namernom nebrigom i namernom željom da se vojska umanji i unizi, bilo ostavljeno sa strane. Ergela „Karađorđevo“ zaslužuje da se obnovi i da bude u upotrebi svim građanima Srbije“, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, ulaganje u Vojsku je ulaganje u kvalitet i bolji standard svakog građanina Srbije.

„Kada Vojska obnovi svoju ergelu i svoje sportske kapacitete od toga će imati korist i lokalna samouprava, baš kao i svaki posetilac, ljubitelji sporta i budžet Republike Srbije. Sve što Vojska radi i sve što obnavlja, obnavlja sopstvenim sredstvima i sopstvenim snagama. Naša pamet, stručnjaci i ustanove rade sve ono što se obnavlja u Vojsci Srbije. Vojska Srbije pokazuje da je u stanju ne samo da brine o sebi, već da brine i o kvalitetu života svih građana u našoj zemlji i tako će nastaviti da se ponaša“, poručio je Vulin.

Upravnik Ergele „Karađorđevo“ Nebojša Zlatanović rekao je da su posle više od 50 godina započeli radovi na adaptaciji objekata u ergeli kako bi se poboljšali uslovi života i rada, i grla i ljudi smeštenih na ovom prostoru.

„U planu je uređenje i hipodroma, s ciljem održavanja manifestacije koja je ponovo od ove godine uvedena da bude tradicionalna, a to su galopske trke u septembru. Sve je to prvenstveno zahvaljujući

angažovanju ministra odbrane, ali i Uprave za infrastrukturu,

Vojnograđevinskog centra i Vojnograđevinske ustanove koji izvodi ove

radove. Ministar je uvideo da je ovo zaista jedan potencijal kojeg treba

sačuvati, obnoviti, odnosno da je ovo jedan biser kome treba vratiti

stari sjaj“, istakao je Zlatanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana