Vulin: Srbija je zahvalna na kontinuiranoj podršci Kipra Tanjug

Objavljeno: 01.10.2019. 16:08 Izmenjeno: 01.10.2019. 16:08

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je vojnoj paradi povodom 59. godišnjice nezavisnosti Kipra na poziv ministra odbrane Savasa Angelidesa.

Himna i 21 počasni plotun označili su početak parade na kojoj su, prvi put u zemlji članici Evropske unije, predstavljene srpske samohodne haubice „Nora B-52“ i oklopno vozilo „Miloš“, koji su od skora u upotrebi vojske Kipra.

Uz čestitke Vulin je zahvalio domaćinima na doslednoj i upornoj podršci Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i dodao da i Vlada Srbije i svi građani Srbije snažno podržavaju teritorijalnu celovitost, suverenitet i integritet Republike Kipar.

„U najtežim danima za vaš narod mi smo bili uz vas. U najtežim i najmračnijim danima naše istorije za vreme NATO agresije vi ste bili uz nas. I Srbi i vi su stari narodi. Mi pamtimo i nikada ne zaboravljamo ni dobro ni zlo. I vraćamo i jedno i drugo“, rekao je ministar Vulin.

Zahvalivši na prijateljstvu, srpski ministar odbrane je poručio Kipranima da mogu da budu sigurni da će u Srbiji uvek imati prijatelja.

„Možda nas deli široko more, ali nas spajaju iste vrednosti za koje živimo i umiremo. Sloboda iznad svega“, izjavio je Vulin obraćajući se medijima po završetku parade.

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades je poručio da Kipar želi da živi u miru sa svojim sunarodnicima turskim Kipranima.

Ministar odbrane Savas Angelides je zahvalio srpskom kolegi na praktičnoj saradnji, a kiparski ministar na kontinuiranoj podršci.

„Na paradi su prikazani novi sistemi koji su uključeni u Nacionalnu gardu. Sa novim naoružanjem Kipar šalje poruku da se modernizuje i želi da podigne nivo borbene gotovosti“, izjavio je ministar odbrane Kipra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana